Antena Căutare

Dosarul "Retete false" ia amploare: 5 medici de la Spitalul Fundeni, urmariti penal

Inca doi medici au fost retinuti in dosarul retetelor false. Iar ancheta a ajuns si la Spitalul Fundeni. Cinci medici de la Institutul Oncologic sunt acuzati ca emiteau retete false pe numele unor bolnavi de cancer. E vorba de medicamente scumpe, greu de gasit, decontate apoi de stat. Banii pentru tratamentele care ar fi alinat suferinta bolnavilor incurabili erau impartiti ,apoi, cu plicul, intre farmacisti si doctori.

Cinci medici de la Institutul Oncologic Bucuresti "Alexandru Trestioreanu" din cadrul Spitalului Fundeni sunt implicati in dosarul eliberarii de retete medicale falsificate, in care au fost puse deja sub acuzare 34 de persoane, informeaza Agerpres. Potrivit referatului intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, este vorba de medicii Doina Spataru, Mihaela Iftimie, Alexandru Aurelia si Laurentia Nicoleta Gales, care au eliberat retete false pe numele unor pacienti bolnavi de cancer, ce aveau nevoie de medicamentul Aloxi.

Pacientii bolnavi de cancer trebuie sa se prezinte la un anumit interval de timp la Institutul Oncologic Bucuresti, unde sunt internati pe durata unei zile, in timpul careia urmeaza un tratament de chimioterapie. Principalul efect negativ al chimioterapiei este starea accentuata de greata si voma.

Pentru a li se elimina aceasta stare, pacientii primesc medicamente antiemetice (antivomitive), printre acestea aflandu-se si Aloxi, care trebuie administrat la scurt timp dupa tratamentul cu citostatice.

Procurorii sustin ca medicii de la Institutul Oncologic Bucuresti implicati in acest caz le administrau pacientilor Osetron, un medicament echivalent cu Aloxi, insa mai slab, ce era achizitionat de spital.

Medicii eliberau retete false compensate pe numele pacientilor pentru medicamentul Aloxi, retete care erau puse la dispozitia unor farmacisti (de la farmacii din lantul Dona aflate in zonele Pantelimon si Mihai Bravu), care la randul lor le decontau de la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti. In schimbul acestor retete, medicii primeau sume de bani (in general 3% din valoarea retetelor) si diverse cadouri de la farmacisti.

Anchetatorii au audiat mai multi pacienti, care au relatat ca nu au primit retete compensate, asa cum apar in evidentele farmaciilor din lantul Dona, deoarece medicamentele necesare le primeau in spital.

Un caz special este cel al medicului Laurentia Nicoleta Gales, care a eliberat retete medicale false, folosind parafa unei colege, medicul Rodica Anghel.

Pe langa medicii de la Institutul Oncologic Bucuresti, in dosar sunt implicate si cadre medicale de la alte spitale. Peste 4.000 de retete medicale au fost falsificate de farmacisti si medici, iar pe unele dintre acestea figurau si numele unor persoane decedate. Prejudiciul produs CNAS este de 1,6 milioane lei.

IMAGINI SOCANTE! Adolescenta, umilita si batuta din gelozie... Mii de pelerini au ajuns la Iasi! Moastele Sfintei Parascheva au fost purtate prin centrul orasului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x