Antena Căutare

E sărbătoare mare pe 21 ianuarie. La mulți ani tuturor celor ce poartă acest nume cu destin de lider!

La mulți ani. E sărbătoare mare pe 21 ianuarie! 

La mulți ani. E sărbătoare mare pe 21 ianuarie!

Pe 21 ianuarie, calendarul ortodox face pomenirea cuviosului Maxim Mărturisitorul.

Semnificația numelui Maxim/Maximus/Maximilian
Ambele prenume sunt derivate din latinescul "maximus" care inseamna "cel mai mare". Deși la origini sunt latine, prenumele au devenit relativ comune in tarile vorbitoare de limbi slave, precum Belarus, Rusia, Bulgaria si Ucraina. Imparatul Frederick al III-lea a dat fiului său numele de "Maximilian", spunând ca este o combinație a numelor "Maximus" și "Aemilianus", purtate de doi mari generali ai Imperiului Roman.

Cel care poarta numele de "Maxim" are o dorintă arzătoare de a-și folosi abilitățile de conducere și de a avea independentă personală. Este un iubitor al armoniei, raspunzând pozitiv la lucrurile frumoase.

Purtatorul numelui de "Maximilian" deține o putere de a-i inspira pe ceilalți spre o cauză mai mare.

Citește și: 20 ianuarie, sărbătoare religioasă! Sfântul pe care toți credincioșii cu frică de Dumnezeu îl ascultă: "N-am mâncat de la cineva pâine în dar, ci, cu muncă şi cu trudă"

Calenadarul ortodox spune că Maxim Mărturisitorul a trăit până în zilele împăratului Constans, care a împărăţit între anii 642-648. Constans a fost tatăl credinciosului împărat Constantin Pogonatul şi nepotul viteazului împărat Heraclie, cel care i-a biruit pe perşi, de unde a adus în spate crucea Domnului, de la Ctesifon până la Ierusalim, în anul 629, la 14 septembrie.

El a alcătuit multe scrieri pentru mustrarea şi ruşinarea ereziei, şi a scris cărţi doveditoare despre adevărul credinţei, sprijinite pe Sfânta Scriptură, trimiţându-le pretutindeni în lume.

Așadar, ”La mulți ani” tuturor ce poartă numele: Maxim, Maximus, Maximilian.

Veşti din ce în ce mai proaste pentru români. Se scumpeşte și pâinea: "Altfel nu ai cum să lucrezi"... Au mers 450 de kilometri pe jos, până la București, pentru a cere dreptate statului. Clujenii care au pornit în "M...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x