"Aș vrea să fac următoarele comentarii: dacă se ajunge la șomaj tehnic în învățământ, automat anul școlar și universitar îngheață! CAre sunt consecințele? Cine își asumă să sacrifice un an din viața unui elev sau al unui student? Este un lucru extrem de important!
Apoi, cine a făcut evaluările să vadă cât usnt cheltuielile pentru refacerea acestui an? Sunt niște lucruri din pix la care nimeni nu s-a gândit! Apoi ce se întâmplă cu economia? Pentru că sigur se îngheață anul. Ce se întâmplă cu economia dacă un an de zile nu primește nicio resursă umană", spune Ecaterina Andronescu.
Vă reamintim că până la aceste momente nu s-a luat nicio decizie în ceea ce privește situația anului școlar care în scurt timp urmează să se încheie. Starea de urgență fiind prelungită, lucurile din jurul nostru nu vor avea șansa de a se schimba, astfel că oamenii, elevii și studenții își vor continua activitățile acasă.
Mediul online este exploatat la maximum, însă oricât s-ar încerca nu poate fi egalat cu activitățile reale. Pentru elevi și mai ales pentru cei aflați în ani terminali reprezintă o problemă foarte mare posibilitatea înghețării anului școlar, dar și amânarea încheierii acestuia în iunie.