O eclipsă totală de Lună va avea loc sâmbătă şi va fi vizibilă doar de pe coastele Oceanului Pacific şi din Australia, dar potrivit specialiştilor NASA, faza de totalitate a fenomenului astronomic va dura aproximativ cinci minute, ceea ce face ca eclipsa să fie cea mai scurtă din acest secol.
Eclipsa totală de Lună o să dea naştere fenomenului optic numit "Lună sângerie", având în vedere culoarea discului satelitului Terrei. "Ea începe practic la ora 12.00, ora României, şi se termină la ora 18.00. Iar maximul este la ora 15.00. Adică Luna intră în umbra Pământului în timpul zilei", a declarat cercetătorul Adrian Sonka, de la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti, potrivit mediafax.ro.
Eclipsa va fi vizibilă în regiunea Oceanului Pacific, pentru locuitorii din Australia, Japonia, China, Asia de Sud-Est şi coasta de vest a Americii, care vor putea observa cum Luna devine roşiatică.
Chiar dacă românii nu pot vedea fenomenul, aceştia vor putea să admire în acest an o eclipsă totală de Lună în septembrie. "Chiar dacă o pierdem pe asta, o să avem o eclipsă pe care o să o vedem de la noi, pe 28 septembrie. În noaptea de 27 spre 28 septembrie se va produce o eclipsă totală de Lună care se va vedea de la noi. Va începe la ora 03.00, se va termina la 08.00 şi va avea maximul la ora 06.00", a mai explicat Adrian Sonka.
Potrivit ziuanews.ro, Luna Sângerie este în centrul unor scenarii de legate de sfârşitul lumii. "În fiecare Lună Sângerie există ceva ce începe cu tragedie şi se termină cu triumf. Lucrurile se schimbă în lume, iar Dumnezeu încearcă să ne spună asta în mod supernatural", a afirmat pastorul John Hagee, vorbind şi despre posibilitatea izbucnirii unui război și apariția unor calamităţi economice.
Legea care schimbă lucrurile în învăţământ: Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp! Toţi elevii sunt afectaţi... Veşti EXCELENTE pentru bugetari şi pensionari! Ce se întâmplă cu banii în această lună...