- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ce trebuie să faci pentru a obține fisa medicala permis auto?
Primul pas constă în efectuarea unei programări la o clinică autorizată, precum Clinica Medicală Standard Med din București. Această unitate funcționează după următorul program: lunea, marțea și joia între orele 14:15 și 18:30 sau până la ultima programare, iar miercurea și vinerea între orele 9:00 și 12:30 sau, de asemenea, până când este rezolvată și ultima programare.
Solicitanții pot să intre rapid în posesia documentului dorit, datorită faptului că medicii care aparțin diferitelor specializări sunt prezenți la clinică în același timp, ceea ce face ca durata de așteptare să fie redusă la minimum. Tot pentru accelerarea întregii proceduri, toate formularele tip necesare, cu consemnarea evaluărilor medicale, se găsesc la recepție, astfel încât pacientul nu trebuie să facă altceva decât să completeze datele personale.
În vederea obținerii unui permis auto, trebuie ca o serie de specialiști să certifice faptul că ești apt din punct de vedere medical. Prin urmare, trebuie să fii examinat de medici care aparțin următoarelor specializări: Oftalmologie, ORL, Ortopedie/Chirurgie, Neurologie, Psihiatrie și Medicină internă.
Astfel, vei dovedi că ai acuitatea vizuală, capacitatea de concentrare, stăpânirea de sine și toate abilitățile fizice și psihice necesare pentru a conduce în siguranță, fără a pune în pericol integritatea corporală, sănătatea și viața ta, a pasagerilor din mașina pe care o conduci și a tuturor celorlalți participanți la trafic.
Documente necesare pentru a obține fișa medicală pentru permis auto
Pentru a obține documentul dorit, specialiștii de la clinica medicală trebuie să cunoască și o serie de informații suplimentare despre identitatea pacientului și despre starea sa de sănătate, altele decât cele obținute prin evaluările medicale propriu-zise.
În acest scop, pacienții trebuie să aibă asupra lor următoarele documentele:
- cartea de identitate sau buletinul;
- fișa de școlarizare pentru obținerea permisului auto;
- o adeverință emisă de medicul de familie, din care să rezulte dacă pacientul figurează sau nu în evidența acestuia cu boli cronice;
- în cazul persoanelor care suferă de diabet de tipul 1, este necesară și o scrisoare medicală de la medicul diabetolog, în care trebuie să fie trecute următoarele informații: diagnosticul, tratamentul urmat și recomandarea dacă solicitantul este sau nu apt să conducă un vehicul.
Un caz special este reprezentat și de purtătorii de ochelari de vedere, care trebuie să aibă asupra lor aceste accesorii medicale, atunci când se prezintă la controlul oftalmologic.
Odată obținută fișa medicală pentru permis auto, a fost deja făcut unul dintre pașii esențiali pentru a căpăta dreptul de a conduce un autovehicul. Ulterior însă, după o perioadă cuprinsă între 5 și 10 ani, în funcție de categorie, este necesară schimbarea carnetului de conducere. În astfel de situații, se efectuează din nou analizele medicale și se reia întreaga procedură.
Asigură-te că nu vei pierde timp și programează-te la o clinică autorizată pentru a obține rapid fișa medicală permis auto!
Ediție specială Observator Antena1 în noaptea de Înviere, de la 23.45. Reportaje în exclusivitate de la Muntele Athos și... Suma piperată pentru un kilogram de cârnați la Târgul de Paște din București. Comercianții l-au transformat în produs de...