Antena Căutare

Filmul arestarii primarului de Cluj, Sorin Apostu

Primarului din oras, Sorin Apostu, a primit azi-noapte ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Procurorii il acuza de luare de mita in forma continua. Mai exact, edilul ar fi primit 94 de mii de euro ca sa incheie contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local.

UPDATE! Procurorii DNA Cluj au emis ordonantele de retinere pe numele lui Sorin Apostu si al lui Calin Stoia putin dupa ora 22. Sotia edilului, anchetata in acelasi dosar, plecase acasa cu cateva ore inainte.

Odata cu Apostu a fost retinut si Calin Stoia, directorul firmei de salubrizare cu care primaria orasului are contract, invinuit pentru dare de mita.

Apostu si Stoia au fost insa condusi in arestul IPJ Cluj. La scurt timp, biroul de presa al DNA a emis si un comunicat menit sa justifice decizia procurorilor.

Tot aseara au mai fost audiati si oamenii de afaceri Simion Muresan, cu o avere estimata la 49 milioane de euro si Mustafa Bekar, cel care a castigat licitatia pentru reabilitarea strazilor din Cluj.



UPDATE 20.00:
Conform unor surse apropiate anchetei, spaga in cazul Apostu s-ar ridica la 100.000 de euro. Banii ar fi fost dati de doua firme, una de salubritate si de alta care vroia sa incheie un contract cu Primaria Cluj pentru asigurarea vehiculelor din dotare

UPDATE 18.45: Potrivit DcNews, DNA a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore si pe numele primarului Sorin Apostu. Surse apropiate anchetei spun ca familia Apostu este anchetata in stare de retinere intr-un dosar privind salubrizarea orasului.

UPDATE 17.50: Sotia primarului de Cluj a fost retinuta pentru 24 de ore de DNA

UPDATE 14.10: Edilul Sorin Apostu a ajuns la sediul Primariei

UPDATE 13.50:
Sorin Apostu a iesit singur din casa si a declarat ca este supus unei cercetari a DNA. Apoi s-a urcat in masina personala si a plecat catre o destinatie necunoscuta. Este foarte posibil ca Apostu sa mearga la sediul DNA

UPDATE 13:20.
''Pana in acest moment nu exista nicio persoana retinuta", a declarat Livia Saplacan, purtator de cuvant al DNA.

UPDATE 13:00.
Conform unor surse primarul Sorin Apostu ar fi fost retinut de procurori si urmeaza sa fie dus la sediul DNA.

UPDATE 12:35
. Casa primarului de Cluj, Sorin Apostu, a pechezitionata de procurori, transmit CityNews.ro



Procurorii i-au solicitat secretarului Consiliului Local Cluj-Napoca, Aurora Tarmure, mai multe acte privind licitatiile derulate de Primaria Cluj-Napoca.


Primaria a spus ca va da un comunicat de presa in legatura cu acest subiect.

In urma cu o saptamana, vicepresedintele Consiliului Judetean, Radu Bica, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, intr-un caz de coruptie legat de Cluj Arena. Politicianul, care este si vicepresedinte PDL Cluj, a fost prins in flagrant in timp ce primea 10.000 de euro de la doi oameni de afaceri.

Alaturi de Bica, mai sunt vizate alte doua persoane, pentru dare de mita: un avocat si patroana firmei care urma sa castige licitatia. Radu Bica a fost si presedintele comisiei de licitatie pentru construirea stadionului, care a costat 35 de milioane de euro.

foto: presalocala.com


VIDEO! Incendiu devastator la hala unui gater din Borsa... VIDEO! Turisti, atrasi in capcana in Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x