Antena Căutare

Grefierii continuă să protesteze și amenință dur! În ianuarie activitatea va fi întreruptă pe o perioadă nedeterminată! „Blocăm instanţele”

Un nou protest al grefierilor va avea loc vineri, față de intenția Guvernului de asumare a bugetului și a OUG 114. Aceștia vor ieși în fața parchetelor și a instanțelor din țară, iar în luna ianuarie 2020 activitatea acestora va fi întreruptă pe o perioadă nedeterminată.

Grefierii continuă să protesteze și amenință dur! În ianuarie activitatea va fi întreruptă pe o perioadă nedeterminată! „Blocăm instanţele”
Grefierii continuă să protesteze și amenință dur! În ianuarie activitatea va fi întreruptă pe o perioadă nedeterminată! „Blocăm instanţele”

Citește și: E oficial, magistraţii şi grefierii îşi păstrează pensiile de serviciu! Mii de persoane au ieșit în stradă miercuri dimineață

„Văzând declarațiile reprezentanților Guvernului privind intenția de a reduce sporul pentru condiții periculoase şi vătămătoare, ne opunem vehement unei astfel de intenții în cazul în care va fi aplicabilă şi salariaților din sistemul de Justiție, aceasta conducând la reducerea valorii nete a acestui spor și, implicit, diminuări salariale cu sume cuprinse între 250 și 1.000 lei, la salariul net”, se arată într-un comunicat al grefierilor.

În acest moment, sporurile de care beneficiază grefierii sunt calculate prin raportarea la salariul de bază sau îndemnizația de încadrare, iar prin OUG 114 acestea au fost deja plafonate la nivelul lunii decembrie 2018.

Citește și: Eliminarea pensiilor speciale aduce primele proteste. Birourile au rămas goale și ședințele au fost suspendate

Grefierii anunță faptul că, în situația în care Guvernul Româniai își asumă răspunderea pe proiectul legii bugetului de stat și a proiectului de modificare și completare a OUG nr 114/2018 fără o dezbatare cu partenerii de dialog social, sistemul judiciar va fi blocat definitiv.

Citește și: Peste 6.000 de grefieri ies de la ora 10:00 în faţa instanţelor şi a parchetelor pentru a protesta faţă eliminarea pensiilor speciale şi pentru personalul auxiliar din justiţie; şedinţele de judecată vor fi suspendate

„Corpul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești şi al parchetelor de pe lângă înțelege să declanșeze altă formă de protest vineri, începând cu ora 11:30 – ieşire în faţa instanţelor şi a parchetelor în timpul întâlnirii cu Ministrul Justiției, închiderea arhivelor și a registraturilor și suspendarea ședințelor de judecată. Aceasta reprezintă a doua formă de protest, urmând ca după reluarea activității instanțelor și parchetelor în ianuarie 2020 să fie întreruptă activitatea pe perioadă nedeterminată”, precizează aceștia.

Decizia Ministerului Educației pentru examenele din 2020: Fără grile la BAC! Elevii vor susține Evaluararea Națională și... Incendiul de pe Şoseaua Fundeni a fost stins...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x