Antena Căutare

Guvernul este dispus sa-si asume raspunderea pe Codul Muncii

Guvernul a anuntat ca sunt sanse mari sa-si asume raspunderea pe ultima varianta a Codului Muncii. Noua lege schimba contractele de munca pe perioada determinata, durata perioadei de proba, amenzile pentru munca la negru, iar contractul colectiv la nivel national dispare din lege. Sindicalistii nici nu vor sa auda de modificari si ameninta cu proteste. Ce alte schimbari aduce Codul Muncii, in randurile de mai jos.




O alta modificare: contractele pe durata determinata vor putea fi incheiate pe o perioada de minimum 36 de luni, fata de 24 de luni, cat sunt acum. Schimbari apar si in ce priveste preavizul in cazul demisiei. El a fost prelungit la 20 de zile lucratoare, de la 15 zile calendaristice, cat era in prezent.

Nici perioada de proba n-a scapat de modificari. Ea a crescut acum la 90 de zile si le-a sporit si puterea angajatorilor. Concret, in noua varianta a Codului Muncii, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul poate inceta printr-o simpla notificare scrisa si fara preaviz.

E drept, proiectul a marit pedepsele pentru munca la negru. Infractiunea va fi pedepsita cu amenzi intre 30.000 de lei si 40.000 de lei pentru fiecare persoana neangajata, sau chiar cu inchisoarea, daca mai mult de trei persoane dintr-o singura firma nu au un contract de munca.

Codul Muncii a fost modificat ultima oara in noiembrie 2008.

PENTRU ANDREEA! Tachinare Bote-Bianca... Piatra Neamt: Urmarit general de 10 ani, realizator de emisunii la TV...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x