Antena Căutare

Imaginea ursului lăsat să agonizeze pe şosea, aproape 20 de ore, face înconjurul lumii şi declanşează scandal la nivel înalt! Autorităţile se acuză reciproc că nu ştiu să aplice legile

Cazul ursului lăsat să agonizeze aproape 20 de ore pe o şosea din Harghita scoate la iveală o realitate gravă! Avem legi care se bat cap în cap şi autorităţi care nu-şi cunosc atribuţiile. La o zi după ce am asistat, în direct, la un spectacol al cruzimii şi al incompetenţei, încă un urs şi un mistreţ au fost găsiţi morţi pe o şosea din Mureş.

Dacă ieri, România a asistat îngrozită la agonia unui urs abandonat pe şosea, astăzi, am fost martorii unui răzoi al declaraţiilor. De la Harghita până în Bucureşti, responsabilitatea intervenţiei haotice s-a rostogoit între instituţii. Primul vinovat găsit pentru eşecul misiunii, prefectul demis, s-a apărat cu legile pe masă.

Ministrul Mediului acuză autorităţile din Harghita că au cerut avizul de împuşcare abia ieri, la ora 11. Adică, după aproape 17 ore de când ursul fusese lovit de o maşină. De celalată parte, şefii instituţiilor locale spun că, de fapt, cererea a fost trimisă în timp util, dar o directoare din cadrul ministerului ar fi decis să nu-şi trezească şeful.

Între anchete şi demisii, România încă nu este pregătită să rezolve problema animalelor sălbatice care ajung printre oameni. Avem legi doar pe hârtie şi instituţii care nu ştiu să le aplice. După ce, în 2017, un urs a fost urmărit timp de trei zile prin Sibiu şi apoi împuşcat, s-a decis înarmarea jandarmilor cu tranchilizante.

Tranchilizante aveau însă medicii veterinari. Doar că cel care a ajuns primul la ursul rănit spune că tot legea l-a împiedicat să le folosească. În timp ce autorităţile se ceartă între ele, animalele săbatice continuă să ajungă în oraşe şi pe şosele. Încă un urs şi un mistreţ au fost găsiţi morţi pe o şosea din Mureş.

Ce se întâmplă cu sancțiunile de la 1 ianuarie 2020. Polițiștii vor avea puteri sporite... Tatăl bebelușului de nouă zile mort în blocul din Timișoara a povestit, cu lacrimi în ochi, cum s-a luptat să își salvez...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x