Antena Căutare

Încă un român i-a impresionat pe italieni! A ajuns erou, cu un gest riscant!

Un imigrant român a devenit erou în Italia, după ce a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire aflată în centrul oraşului italian Matera, din regiunea Basilicata.

Un imigrant român a devenit erou în Italia, după ce a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire aflată în centrul oraşului italian Matera, din regiunea Basilicata.

După câteva secunde de la fapta românului, imobilul de trei etaje care avea patru apartamente și în care se aflau, în total, nouă persoane s-a prăbușit.Echipele de intervenţie au scos în viaţă şase locatari, alți doi fiind căutați de autorități printre ruine.

Clădirea fusese expertizată ca având risc sporit de prăbuşire în caz de cutremur, dar autorităţile oferiseră asigurări că va rezista seismelor de intensitate mică.

Imobilul a început să se clatine sâmbătă dimineața, în jurul orei 07:00, din cauza unui seism.Imigrantul român, rămas anonim, a observat situația și nu a ezitat să intre în clădire ca să o salveze pe femeia cu dizabilităţi, în vârstă de 50 de ani.

Anul trecut, în septembrie, un șofer de TIR de origine română a devenit erou naţional în Italia, după ce a salvat viaţa unei fetiţe de opt ani.

Atunci, două autoturisme s-au ciocnit, iar fetiţa a fost proiectată pe carosabil. Ar fi fost spulberată de mașinile care veneau din urmă, dacă românul nu ar fi pus camionul de-a curmezișul șoselei ca să o protejeze.

Micuța fusese rănită într-un accident rutier, pe autostrada ce leagă Milano de Veneţia. Ar fi fost spulberată de mașinile care veneau din urmă, dar românul a pus TIR-ul de-a curmezișul șoselei ca să o protejeze.

Italienii au cerut decorarea sa și s-au mobilizat, atunci, trei zile pentru a-l găsi pe român. Și l-au găsit! Se numește Ion Purice și a fost decorat... Să vedem dacă la fel se va întâmpla și cu eroul român de acum!

Citește declarația femeii salvate de acesta, pe antena3.ro

40 de zile de doliu şi plânset de copil! Sacrificiul suprem al unei mame: A murit ca să-i dea viaţă fetiţei ei!... Iarna nu-i ca vara! Dar unde-i iarna, până la urmă?!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x