ISU București nu va emite autorizație de securitate la incendiu pentru Arena Națională

 

 ISU București-Ilfov a analizat documentația depusă de constructorul stadionului Arena Națională și precizează că nu va emite autorizația de securitate la incendiu pentru acest obiectiv, deoarece în dosar nu a fost prezentat până în prezent un certificat de performanță sau agrement tehnic european privind performanța la foc a copertinelor.

Acest punct de vedere a fost comunicat și Primăriei Municipiului București, în calitatea sa de beneficiar al construcției, au anunțat vineri oficiali ai ISU București-Ilfov.

"ISU București nu va emite autorizația de securitate la incendiu până la remedierea acestei situații", au afirmat sursele citate.

                   Arena Națională nu are deocamdată un aviz din partea ISU București (Sursa foto: someseanul.ro)

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunțat vineri, 8 ianuarie, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că va începe un audit tehnico-financiar la Arena Națională.

175 de MILIOANE de oameni circulă, anual, cu metroul bucureştean, dar ŞASE staţii nu au aviz de la pompieri! Care sunt acestea

"Încercăm să găsim o soluție pentru a putea folosi stadionul. La ora aceasta, singura soluție care pare rezonabilă este ca toate activitățile să se desfășoare cu acoperișul strâns. Vom vedea dacă se va putea obține aviz în aceste condiții. Dacă nu vom obține avizul nici în aceste condiții, va trebui să demontăm acoperișul retractabil.

Acest lucru înseamnă că trebuie să cheltuim bani publici pentru a repara o prostie făcută de fosta administrație. Din punctul meu de vedere s-a produs un prejudiciu. Voi demara un audit tehnico-financiar care să aducă lumină în acest dosar", a scris Sava.

Sursa: Agerpres

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe