- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Mai mulți medici de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova au anunțat că nu vor mai mânca la cantina unității medicale, unde beneficiază de masă gratuit, în semn de solidaritate cu medicii rezidenți, care sunt nevoiți să își plătească mesele, în timpul gărzilor.
”Sunt de gardă. Refuz sa mănânc în cantina SCJUC. Contractul cu "furnizorul de servicii" trebuie reziliat. Avem bucătărie și personal ce poate asigura masa pentru toți medicii de gardă", a scris pe Facebook Liviu Vasile, medic la Spitalul Județean de Urgență din Craiova.
Și doctorița Livia David de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova anunță că "La inițiativa colegului nostru din SCJU Craiova, domnul doctor chirurg Liviu Vasile, vom mânca, împreună cu rezidenții noștri, un sandwich, în fața cantinei interzise pentru rezidenți! Ora de masă, 12.30! Domnul doctor e de gardă și refuză să mai ia masa în cantină, în aceste condiții. E modul nostru de a ne declara solidaritatea față de rezidenții care nu vor mai putea lua masa gratuit, în spital, în zilele în care sunt de gardă!!"
Această acțiune vine după anunțul potrivit căruia spitalul va asigura masa doar pentru medicii specialişti sau primari, nu şi pentru rezidenţii care fac gărzi. "Medicii rezidenţi care doresc să mănânce la bucătăria spitalului o pot face contra cost", scrie în anunţul semnat de directorul medical al spitalului, Mihaela Cheie.
De cealaltă parte, însă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Craiova, Cristiana Geormăneanu, a declarat pentru News.ro că decizia ca medicii rezidenţi de gardă să nu mai mănânce gratuit la cantita unităţii medicale nu a fost luată de conducerea unităţii medicale, ci de către firma care asigura serviciile de hrană.
"Nu este decizia spitalului. Spitalul niciodată nu a asigurat masa în mod gratuit medicilor rezidenţi, cel care a decis acest lucru a fost furnizorul de servicii de masă, care până anul trecut a asigurat masa medicilor rezidenţi suportând contravaloarea acesteia. Cu data de 1 ianuarie, acest furnizor a decis că nu doreşte să suporte contravaloarea mesei", a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Craiova, potrivit News.ro.
De asemenea, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat că medicii rezidenţi nu au masa asigurată, spunând că nu crede că ar fi "foarte mult" ca aceşti să achite, de două ori pe lună, contravaloarea mesei, adică 10 lei. Pintea a mai spus că un medic rezident are un salariu între 2.500 şi 6.000 de lei.
Ajutor financiar de până la 1.000 de lei lunar, de la stat! Cine sunt categoriile de români care pot beneficia de acest ... Bacalaureat 2019. Ce schimbări sunt la Bacalaureat și ce trebuie să știe elevii...