Blocajul atmosferic care afectează centrul şi sud-estul Europei, inclusiv ţara noastră, durează din aprilie. Masele de aer rece nu se pot deplasa dinspre oceanul Atlantic spre noi ca să gonească aerul cald, african, care ne arde. Practic, peste România s-a aşezat un front de aer din nordul Africii, care nu vrea să ne părăsească.
„Circulaţii de blocaj mai întâlnim, dar frecvenţa lor este mult mai mică. Au fost în 1946, 1907, blocajul atomosferic apare primăvara, dar acum a ţinut foarte mult. Vara nu arată bine. Dacă se confirmă scenariul simulat de Centrul de Prognoză, este posibil să avem cea mai caldă vară. Putem depăşi recordurile de temperatură, care sunt de 44,3 grade”, a declarat Mihai Hustiu, meteorolog.
Iar asta se întâmplă după ce am înregistrat deja cea mai călduroasă noapte de 12 spre 13 iunie din ultimele șase decenii, la șase staţii meterologice din ţară.
Bucuria i-a adus sfârșitul! Fericit că Simona Halep a câştigat, la Roland Garros, un bărbat a sărit în pisicină şi a mur... Evaluarea Națională 2018 la Limba și Literatura maternă începe la ora 9:00. Ce trebuie să știe elevii...