Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00iUmor

Ministerul Mediului: Au fost arderi ilegale în zona Sinteşti-Vidra din Ilfov / Cel mai probabil, este vorba despre aceleaşi persoane

Ministerul Mediului a anunţat că, în Bucureşti, concentraţiile PM10, PM2.5 şi NO2 au evoluat neobişnuit faţă de normal în ultimele 24 de ore, mai ales faţă de perioadele orare în care s-au înregistrat creşterile şi valorile maxime, acestea fiind până în jurul orei 2.00 dimineaţa. Comisari Gărzii de Mediu şi poliţiştii au identificat, în zona Sinteşti-Vidra din judeţul Ilfov, mai multe arderi ilegale care degajau fum negru intens, focarele fiind pe proprietăţi private, şi cel mai probabil, este vorba despre aceleaşi persoane prinse că ardeau cantităţi semnificative deşeuri din anvelope şi cabluri electrice, la controlul din perioada 2-8 martie.

Potrivit Ministerului Mediului, în ultimele 24 ore, concentraţiile PM10, PM2.5 şi NO2 din Capitală au evoluat neobişnuit faţă de normal, nu atât în ceea ce priveşte maximele înregistrate, ci mai ales legat de perioadele orare în care s-au înregistrat creşterile şi valorile maxime. "După creşterea obişnuită din perioada de seară (20:00-22:00), odată cu scăderea vitezei vântului până aproape de zero (calm atmosferic), a avut loc o creştere nu foarte amplă, dar constantă a concentraţiilor, până în jurul orei 02:00 dimineaţa. Valorile maxime ale concentraţiei de PM10 au fost de 79.3 micrograme/mc, iar pentru NO2 valoarea maximă a fost 97.3 micrograme/mc”, se arată în comunicat. Sursa citată precizează că aceste valori maxime nu au condus la depăşiri ale valorilor limită nici la media zilnică a PM10 (în jur de 30 micrograme/mc, faţă de 50, cât este valoarea limită), nici pentru NO2, unde s-a atins doar jumătate din valoarea limită. "Ca termen de comparaţie, în cazul episodului de poluare a aerului din perioada 01-02 martie, s-au înregistrat valori şi de peste 600 micrograme/mc pentru PM10”, mai spune Ministerul Mediului. Comisarii Gărzii de Mediu au mers pe teren, iar APM Bucureşti a monitorizat evoluţia pe tot parcursul nopţii. Începând cu ora 3:00 dimineaţa toate concentraţiile au scăzut. "În urma informării APM Bucureşti şi în urma analizei reţelei independente de senzori de monitorizare a calităţii aerului, care indicau concentraţii mai ridicate în zonele limitrofe Bucureştiului, comisarii GNM s-au deplasat la faţa locului împreună cu Poliţia şi au identificat, în zona Sinteşti-Vidra din judeţul Ilfov, mai multe arderi ilegale care degajau fum negru intens, focarele situându-se pe proprietatea privată a unor cetăţeni”, mai precizează comunicatul Ministerului Mediului. În urma analizei, specialiştii au concluzionat că, cel mai probabil, este vorba despre aceleaşi persoane surprinse că ardeau cantităţi semnificative deşeuri din anvelope şi cabluri electrice, în urma controlului din perioada 2-8 martie. "În urma verificărilor preliminare în limita competenţelor, s-a decis deferirea cazului către organele de cercetare penală”, mai spune sursa citată. Ministerul Mediului reclama, marţi seară, posibile arderi necontrolate de deşeuri, în zona de sud a Bucureştiului şi anunţa că Garda Naţională de Mediu se deplasează în zonă.

Sursa : news.ro

Recomandari