Elevii vor avea toalete în școli! Ministrul Educației spune că acest an e ultimul cu WC-uri în curte

 

De anul viitor, niciun elev nu va mai merge la toaletă în curtea școlii, este promisiunea făcută Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației, care a declarat că au fost alocați bani de la buget pentru a rezolvat problema în cel mai scurt timp, îndeosebi în zonele rurale.

În acest an se va rezolva problema şcolilor care mai au toaletele în curte sau neconforme, fiind alocată de la buget suma de 65 de milioane de lei, care va merge către primării, spune Andronescu.

"Anul acesta avem 65 milioane de lei pentru acest subiect. În acest moment este elaborat draftul de hotărâre de guvern, el va intra în Guvernul României în următoarele săptămâni, pentru că trebuie să obţinem semnăturile de la ceilalţi colegi miniştri. Sperăm să rezolvăm toate problemele de acest fel, cu resursele pe care le avem, pentru că este gândit un sistem modular, care are dimensiuni proporţionale cu numărul copiilor din şcoală. Vom trimite banii la inspectorate şi prin inspectorate la primării. Patrimoniul şcolilor este la primării şi primăria este singura structură administrativă care poate să facă investiţii în şcoală", a declarat ministrul, potrivit Agerpres.

Ecaterina Andronescu se află în judeţul Arad, joi, pentru a verifica stadiul unor investiţii în şcoli şi pentru discuţii cu membri ai corpului profesoral şi autorităţi locale. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
50 DE ANI DE LA PRIMA ASELENIZARE

vezi mai multe