Pompierii continua, interventiile in judetul Arges la incendiile din masivul Fagaras, unde aproximativ 630 de hectare au fost deja afectate de foc, informeaza Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU). Potrivit sursei citate, pe Varful Rosu - Punctul Groapele, s-au manifestat focare de incendiu pe circa 140 de hectare cu resturi de exploatare forestiera, 120 de hectare plantatie puiet de brad, sapte hectare padure conifere, 60 hectare vegetatie uscata din golul alpin, cu tendinta de propagare spre culme, catre Varful Iezer.
IGSU precizeaza ca s-a realizat un releu format din 6 motopompe, care ajuta la distribuirea apei necesare interventiei, cat mai aproape de focare. Din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) al judetului Arges, intervin pentru lichidarea incendiului 24 de pompieri militari, alaturi de 49 de angajati ai Ministerului Apararii Nationale, care transporta materialele necesare operatiunilor de stingere, cinci angajati ai Ocolului Silvic Domnesti, 10 ai Ocolului Silvic Campulung, cinci angajati de la Ocolul Silvic Vidraru si 22 de persoane din cadrul unor ocoale silvice private, care defriseaza si sapa santuri pentru crearea de culoare izolatoare.
Tot in Fagaras, pe Varful Netotu - Valea Bratila, cel mai afectat este golul alpin, prin arderea vegetatiei uscate si a jnepenisului pe o suprafata de circa 300 de hectare, potrivit IGSU. In urma recunoasterii aeriene realizate cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie, s-a observat extinderea focului si la padurea de conifere, pe o suprafata de circa patru hectare. In aceasta zona, actioneaza 26 de pompieri militari, alaturi 30 de angajati ai Ocolului Silvic Domnesti si 20 de persoane din cadrul unor ocoale silvice private. Au fost executate, pana in prezent, 11 zboruri cu aeronava pusa la dispozitie de Inspectoratul General de Aviatie, care a intervenit cu substante stingatoare.
Potrivit IGSU, echipele de interventie din Fagaras actioneaza permanent pentru monitorizarea celor doua zone, executand culoare de protectie, prin defrisare. De asemenea, se lucreaza in continuare pentru lichidarea incendiilor cu mijloace de prima interventie (lopeti, batatoare, bidoane cu apa, vermorele).