Antena Căutare

Ne loveste canicula! Temperaturile vor atinge, astazi, pragul de 36 grade Celsius

La mijloc de iunie, avem prima zi cu adevarat caniculara din acest an. Temperaturile vor atinge, astazi, pragul de 36 de grade Celsius, iar indicele temperatura-umezeala ne va face sa ne simtim epuizati.

In mai multe zone din tara, aerul fierbinte a fost greu de respirat inca de ieri. Oamenii au cazut pe strada.

In multe orase din sud si vest atmosfera a fost greu de suportat, dupa ora pranzului. Au fost 35 de grade la umbra, dar si 40 de grade la soare. Din cauza caldurii si a umezelii din aer, indicele de confort a depasit pragul critic.

Epuizati de caldura, oamenii au cautat un pic de umbra si o gura de apa rece in corturile de prim ajutor deschise pe strazi.

Au fost de ajuns cateva zile de caldura sa transforme locuintele in cuptoare. Aparatele de aer conditionat si ventilatoarele sunt deja greu de gasit.

Meteorologii spun ca este abia inceputul. Banatul si Oltenia fierb si astazi sub valul de caldura venit din nordul Africii. E afectat tot sud-estul Europei, iar vecinii sarbi si maghiari au anuntat deja cod portocaliu de canicula.

Temperaturile de peste 40 de grade vor deveni obisnuinta. Cel putin pana maine, cand vremea se va mai racori putin.

Prognoza METEO pana pe 30 iunie... Impresarul care a agresat-o pe Alexandra Stan este, in continuare, de negasit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x