Numărul copiilor infectați cu stafilococ auriu a ajuns la 41, iar mulți dintre ei sunt internați la Spitalul Grigore Alexandrescu, având infecții pe piele și la nivelul căilor respiratorii.
Primele cazuri de bebeluși infectați cu stafiloc auriu au ajuns la spital la sfârșitul lunii octombrie, toți fiind născuți la maternitatea Giulești, unde inspectorii DSP au descoperit că 11 angajați erau purtători de stafilococ pentru că nu se spălau pe mâini.
În urmă cu trei zile, alți cinci bebeluși au fost confirmaţi a fi infectaţi cu stafilococ auriu.
Sorina Pintea a declarat și că unul din motivele pentru care au apărut aceste infecţii este numărul mare de naşteri prin cezariană. Ministrul a spus că „se fac cezariene pe bandă rulantă şi nu există timp fizic” pentru o dezinfecţie ca la carte. ”La maternitatea Giuleşti în luna octombrie, de exemplu, s-au făcut 248 de cezariene şi 114 naşteri au fost spontane. În noiembrie, 186 cezarie, 101 naşteri spontane. La nivelul ţării situaţia stă tot aşa: 70% cezarie, 30% naşteri normale. Am demarat o verificare inclusiv la nivelul codificării acestora, respectiv o verificare prin sondaj a foilor de observaţie. Şi aici rezultatele preliminare sunt interesante şi îmi menţin afirmaţia că şi aceasta poate fi o cauză: numărul mare de cezariene. Având în vedere că nu avem multiple săli de operaţie. Cezariene se fac pe bandă rulantă şi nu există timpul fizic necesar pentru a face curăţenia ca la carte”, a spus Pintea.
Stafilococul auriu este o bacterie care poate cauza infecţii în diferite părţi ale corpului, inclusiv la nivelul pielii sau plămânilor. Acesta se mai numește și i este numit şi „superbacteria”, deoarece nu mai răspunde la acţiunea multor antibiotice.
Cutremur în România, în urmă cu puțin timp! Ce magnitudine a avut și unde s-a produs... Momente de coșmar pentru un tânăr care s-a îndrăgostit de o fată cunoscută pe Facebook!...