Căutare Live

Avertisment îngrijorător! O boală mortală s-ar răspândi în jurul lumii în mai puţin de 36 de ore: "Ar putea ucide 50 de milioane de oameni"

"O boală letală, care se va răspândi rapid, va afecta întreaga Omenire. Vor fi 50 de milioane de morți!" Avertismentul vine după ce o explozie care a avut loc într-un laborator ce conține virusul variolei, aflat într-un oraș din Rusia, ar putea provoca o reală catastrofa mondială. Semnalul alarmant vine la la o organizație de medicină, care a studiat efectele deflagrației. 

"O boală letală, care se va răspândi rapid, va afecta întreaga Omenire. Vor fi 50 de milioane de morți!" Avertismentul vine după ce o explozie care a avut loc într-un laborator ce conține virusul variolei, aflat într-un oraș din Rusia, ar putea provoca o reală catastrofa mondială.

Semnalul alarmant vine la la o organizație de medicină, care a studiat efectele deflagrației.

„Potrivit analizei noastre, bazată pe mai multe surse, lumea este foarte slab pregătită pentru aşa ceva”, a declarat un membru din conducere şi director Academiei Naţionale de Medicină din Statele Unite ale Americii, potrivit gandul.info.

Cercetătorii au analizat modul în care o boală care poate fi transmisă prin aer - spre exemplu, gripa - se poate răspândi în jurul lumii.

Boala s-ar transmite prin aer într-un interval de doar 36 de ore

Se pare că o boală letală, precum gripa spaniolă, s-ar putea răspândi în jurul lumii, mai ales prin intermediul traficului aerian, în mai puţin de 36 de ore şi ar putea omorî mai multe de 50 de milioane de oameni.

„În plus faţă de nivelul tragic al mortalităţii, o asemenea pandemie ar cauza panică, ar destabiliza securitatea naţională şi ar avea un impact global la nivelul economiei şi al comerţului”, potrivit raportului întocmit de Global Preparedness Monitoring.

În această primăvară, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis un semnal de alarmă în ceea ce priveşte o viitoare epidemie de gripă.

„Întrebarea este nu dacă vom avea o nouă pandemie, ci când”, a declarat directorul geneal Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Rusia a dezmințit posibilitatea vreunui risc de contaminare

Rusia a dezminţit existenţa unui risc de contaminare după ce o explozie şi un incendiu s-au produs într-un fost centru de dezvoltare a armelor biologice din epoca sovietică, unul dintre cele doar două laboratoare din lume care conţin fiole cu virusul variolei, informează AFP.

Explozia a avut loc luni în "Vektor", în prezent un centru de cercetări în domeniul virusurilor şi biotehnologiilor administrat de către statul rus, în care se află, printre altele, şi virusul Ebola.

Citește și
felicitare de sfantul nicolae 2021 cu text de la multi ani pentru 6 decembrie 2021
Felicitări cu mesaje speciale pentru Sfântul Nicolae 2021. Spune ”La mulți ani” într-un mod inedit
Felicitări cu mesaje speciale pentru Sfântul Nicolae 2021. Spune ”La mulți ani” într-un mod inedit
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
colaj de imagini cu sfantul nicolae, o femeie, lumanari si o biserica din romania
Tradiții de Sfântul Nicolae. De ce nu e bine să te cerți și să dăruiești obiecte ascuțite. Iată ce gest aduce noroc
Tradiții de Sfântul Nicolae. De ce nu e bine să te cerți și să dăruiești obiecte ascuțite. Iată ce gest aduce noroc
Mai multe articole

Laboratoarele acestui centru se situează în regiunea Novosibirsk din Siberia.

Explozie Rusia. Ferestrele s-au spart, însă structura clădirii a rezistat

Potrivit agenţiei de supraveghere sanitară Rospotrebnadzor, explozia a fost provocată de un cilindru de gaz şi a declanşat un incendiu în spaţiile de cercetare, rănind o persoană din rândul angajaţilor. Ferestrele s-au spart, însă structura clădirii a rezistat şi nicio substanţă periculoasă nu era prezentă în camerele afectate de accident, potrivit aceleiaşi surse. Incendiul a fost izolat luni, au declarat autorităţile locale pentru agenţiile de presă ruse.

Explozia din Rusia a afectat un oras cu peste 1,5 milioane de oameni: "E cea mai recentă catastrofă"

Explozia, care a avut loc în apropiere de Novosibirsk, al treilea oraş ca mărime din Rusia cu o populaţie de peste 1,5 milioane de locuitori, reprezintă cea mai recentă catastrofă dintr-un şir mai lung de evenimente care au afectat în ultimele luni o serie de infrastructuri strategice din această ţară.

Mai multe zeci de persoane au fost rănite în trei deflagraţii produse în uzine de explozibili şi depozite de muniţii aflate în centrul şi sudul Rusiei şi în Siberia.

Ce este variola și cum afectează acest virus?

Variola este o boală infecţioasă de origine virală, foarte contagioasă şi epidemică, provocată de un virus din familia poxviridae. Boala a făcut până în secolul al XVIII-lea zeci de mii de victime în fiecare an în Europa.

Variola a fost complet eradicată pe 26 octombrie 1971, graţie unei campanii demarate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a combinat campanii de vaccinare masivă, încă din 1958, cu o "strategie de supraveghere şi izolare", implementată începând din 1967.

În secolul al XXI-lea, virusul mai există doar sub forma unor eşantioane, care sunt conservate în laboratoare de cercetare acreditate de OMS.

Se serbează ziua de nume sau nu pe 15 august? Motivul pentru care nu este greșit să spui "La mulți ani" pe 15 ... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri