A fost prima zi dintr-o viata noua. O viata normala, in care va putea sa fie balerina, asa cum viseaza. Va putea strange mana mamei, care o vegheaza pe patul de spital. Sau isi va putea pieptana parul blond. Gesturi mici, firesti, pe care, insa, pana acum nu putea face.
Ariana suferea de sinostoza radio-ulnara, o malformatie extrem de rara, cu care se nasc pana in zece copii, pe an.
Singurul tratament e operatia. O interventie care nu se face niciunde in lume. Doar la Bucuresti. Ariana a fost a doua pacienta operata de profesorul Burnei. O parte din osul de la mana i-a fost inlocuita cu o bucata de os de la picior, iar articulatia cotului a fost reconstruita cu ajutorul unei proteze. Interventia a durat mai bine de patru ore.
A avut parte de incurajari. De la Bogdan, primul pacient operat pentru aceeasi malformatie. La un an de la interventie, s-a intors la spital, pentru ca medicii sa-i scoata o tija.
O viata normala care are si un pret. Interventia costa in jur de 2.500 de euro si este suportata integral de parinti. Pentru ca e extrem de noua. Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari nu o deconteaza deocamdata.