- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Oamenii vor fi impartiti in doua mari categorii: cei inteligenti, care vor da comenzi robotilor si cei mai putin dotati intelectual, care vor asculta de roboti. Aceasta este previziunea "cruda" a specialistilor in resurse umane si a profesorilor universitari.
“Foarte curand, robotul va deveni ceea ce a fost PC-ul in viata noastra. Fara stiinte, intre care matematica trebuie sa fie nelipsita, fara tehnologie si fara inginerie nu vom reusi sa fim o societate care sa faca calculatoarele sa asculte de ea. Nu sa fim o societate in care sa ne invete calculatoarele ce sa facem”, spune Ecaterina Andronescu, presedintele Universitatii Politehnice din Bucuresti.
Cine sunt cei care vor fi inlocuiti de roboti? Primii pe lista sunt fi minerii. Deja sunt tari in care nu mai exista ortacul traditional, ci ortacul-robot. Urmatorii vor fi farmacistii. Acestia isi fac planuri deja. Vor fi un fel de patroni ai medicamentelor. “Comanda este trimisa la farmacie, totul este online. Robotul acela analizeaza si antecedentele familiare, alte medicamente, i se pregateste deja de catre robotel in farmacie, dozele, exact cu manuta stie din ce sertar sa ia”, povesteste o farmacista care, in viitor, va trebui sa se reprofileze.
Cercetatorii lucreaza deja la roboti-pompieri, roboti-fermieri, roboti-chleneri sau roboti-artisti. Progresul tehnologic a dus la abandonarea carutelor. Birjarul a fost inlocuit de taximetrist. Dar in viitor masinile se vor conduce singure, asa ca meseria de taximetris va disparea
Futuristii vin cu niste solutii simple. Copiii nostri nu vor fi someri daca vor invata stiinte. Profesorii, expertii din Ministerul Educatiei, pun la cale schimbarea. Copiii din clasele primare vor invata programare, calculatoare si multe stiinte aplicate, chiar si fizica sau chimie.
Imaginati-va ca in acest moment, "traiesc", cum s-ar spune, peste opt milioane si jumatate de roboti. Acel viitor SF pe care ni-l inchipuim poate fi implementat oricand, chiar si de anul acesta.