Șeful OMS a admis faptul că măsurile impuse de autorități ar trebui să fie ridicate. Cu atenție, însă, pentru a nu se înregistra un nou val de îmbolnăviri.
”Vestea bună este că s-a înregistrat un succes impresionant în încetinirea (răspândirii, n.red.) virusului și în final, în salvarea de vieți. Cu toate acestea, astfel de măsuri dure au costat și recunoaștem impactul socio-economic grav al restricțiilor care au avut un efect dăunător asupra vieții multor oameni. Prin urmare, pentru a proteja viețile și mijloacele de trai, o ridicare lentă și constantă a carantinei este esențială”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS.
Coronavirus în lume, cifre oficiale
Până acum, la nivel mondial au fost confirmate peste 4,2 milioane de cazuri de coronavirus, dintre care peste 287,000 de persoane au murit. În același timp, însă, mai bine de 1,5 milioane de oameni au făcut forme ușoare de coronavirus și au reușit să se vindece.
Cu peste 221.000 de cazuri confirmate, Rusia a devenit a treia țară din lume, ca număr de îmbolnăviri. Doar Statele Unite și Italia au înregistrat mai multe persoane testate pozitiv, pentru coronavirus.
Chiar și așa, însă, după două luni de zile, Franța și Spania au ieșit din izolare strictă, și oamenii au putut să iasă din case, pentru prima dată, fără declarații pe proprie răspundere. În schimb, Marea Britanie a prelungit restricțiile până la 1 iunie.
Percheziţii în patru judeţe, la persoane bănuite că ar fi tăiat fără drept arbori din fondul forestier naţional şi ar fi... Maria Macsim Nicoară, mezzosoprană Operei din Iași, e pe moarte, după un accident stupid: ”Următoarele ore sunt critice!...