Având în vedere că tot mai multe situații stresante apar în viața noastră, s-ar putea ca anumite tehnici pe care le făceai în trecut pentru a te relaxa, să nu mai aibă rezultatele pe care ți le dorești.
Iar sănătatea și bunăstarea pleaca de la un cumul de factori de la cei mentali, la cei fizici. Atunci când te angrenezi, în activități care implică aceste 2 lucruri vei avea parte de cele mai bune rezultate.
Deși, pare de destul de dificil să te liniștești atunci când te simți foarte copleșit sau stresat, cea mai bună soluție este să începi o activitate care să te relaxeze treptat.
Iată deci, ce poți face, spre ce activități să te îndrepți în special în perioadele stresante.
Ia o pauză de la tehnologie
Cu toate că ne folosim de tehnologie în fiecare minut al vieții noastre, aceasta este destul de stresantă pentru creierul și corpul nostru. De aceea, o pauză de la orice fel de aparatură, televizor, telefon sau laptop, te va face să te simți bine, fără să faci mare lucru.
Cu cât vei alege să faci o rutină din asta, cu atât îți vei forma mai rapid un obicei care te va destresa, în loc să te încarce și mai mult.
Fă ceva ce îți place
De obicei în perioadele stresante, avem impresia că orice am face, nu are cum să ne relaxeze. Dar acest lucru este doar o iluzie. Indiferent că iubești muzica, să cânți sau sa dansezi, că iubești pictura, pe care o poți face chiar tu, așa cum simți, sau poți alege pictura pe numere de la HappyArt.ro, care este mult mai ușoară de făcut, toate aceste lucruri te vor face să te simți mai bine și să te destresezi.
Dacă gătitul sau curățenia îți fac o plăcere deosebită, poți alege să le faci. Orice activitate care îți aduce bucurie contează, indiferent că este artistică sau utilă.
Mănâncă încet
O recomandare care poate părea destul de ciudată, dar care are un efect foarte relaxant este să mănânci foarte încet. De cele mai multe ori mâncăm pe grabă, mâncăm din picioare sau nu mâncăm deloc, pentru că avem mult prea multe de făcut.
Deci, ia-ți timp pentru tine, jumătate de oră și savurează un meniu preferat, încet. Sime gusutl, textura și bucură-te de aromele meniului. Nu uita să faci totul cu calm, inclusiv să mesteci foarte bine.
Scrie
Nu trebuie să fii un scriitor, să scrii pe bloguri sau să scrii cărți. Ci pur și simplu să scrii pe o foaie de hărtie sau pe un caiet tot ceea ce simți, ceea ce te deranjează sau chiar să vorbești despre acel lucru care îți provoacă stres.
Scrisul este o terapie excelentă de eliberare, iar gândurile care sunt scoase din minte și puse pe hărtie, tind să nu ne mai afecteze la fel de mult.
De asemenea poți scrie și de bine, despre visurile tale, despre ceea ce îți dorești să împlinești, să devii. O dată ce vei trece în aceste gânduri pozitive, starea ta se va schimba, imediat.
(P) Cum scazi consumul la carburant... Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră pentru părinții din București. Ce măsuri au fost luate pentru copiii cu simptome d...