Îți oferim toate informațiile pe care le cauți despre acest tip de lac de unghii, deoarece te-ar putea interesa numeroasele sale beneficii.
Există diferite moduri de a numi această manichiură: unghii cu gel, ojă permanentă sau ojă semipermanentă ... toate sunt la fel! Și ai grijă să nu te înșeli: când vine vorba de reconstrucția unghiilor, se poate face și cu lac de gel, dar există și variante de pudră acrilică.
Unghiile permanente, argumente pro și contra
Înainte de a începe, trebuie să fii familiarizată cu produsul despre care vorbim. Principalul avantaj este evident: poți avea în sfârșit unghii strălucitoare și perfect lăcuite timp de 3 săptămâni. Cum ar fi? Datorită combinației de lacuri semipermanente și gel de unghii care se usucă cu ajutorul razelor LED sau UV care fac unghia să adere instantaneu și mai mult timp.
Oja semipermanentă este pentru tine daca nu ai prea mult timp pentru manichiură sau din cauza rutinei tale zilnice, oja obișnuită rezistă foarte puțin sau se consumă ușor.
Alte avantaje sunt, fără îndoială, confortul, rezultatul frumos pe unghii, dar în realitate nu există doar „pro” și, de asemenea, dezavantajele trebuie luate în considerare înainte de a alege acest tip de lac de unghii.
Printre diversele „dezavantaje” avem și faptul că o manichiură semipermanentă realizată de către cosmeticiană are un cost mai mare decât cea tradițională, chiar și ojele pe care le cumperi pentru a ți face tu manichiura semipermanentă acasă sunt chiar mai scumpe decât cele normale. De asemenea, un alt dezavantaj este că lacul cu gel slăbește unghia, așa că este recomandat să îți iei puțin timp de „odihnă”, permițând unghiilor să respire și să se refacă.
Lac de gel semipermanent: ce trebuie să faci acasă
Pentru a-ți face acasă unghiile cu gel, trebuie să știi ce să folosești, să ai totul pregătit, că nu lipsește nimic și astfel să ai o manichiură perfectă și fără a apela la cosmeticiană.
Vei avea nevoie de:
- Trusă de manichiură semipermanentă (un primer cu gel, o ojă semipermanentă și o bază Top Coat)
- Un bețișor de lemn portocaliu (numit „împingător de cuticule”)
- Ulei de cuticule
- O lampă UV
- Gel dezinfectant pentru mâini
Cum să ai grijă de unghiile slăbite de lacul semipermanent
Știm că lacul de unghii semipermanent are dezavantajul de a fi dur cu unghiile și, prin urmare, utilizarea continuă le poate slăbi.
Se recomandă să le pilești puțin, chiar și la suprafață. Atunci ar fi bine să aplici un ser hrănitor pentru a favoriza creșterea și un ulei reparator pe care să îl distribui pe toată unghia, inclusiv pe cuticula. Uleiul trebuie să conțină proprietăți hrănitoare și emoliente pentru unghii și cuticule.
Lasă tot produsul să fie absorbit și poți pune o cremă de mâini hidratantă care va fi excelentă atât pentru mâini, cât și pentru unghiile tale.
Ce ți se poate întâmpla dacă parchezi pe locul altcuiva în București. Ce spune legea despre acest lucru... Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru durerea de stomac. Cum scapi de disconfort în mod natural, fără pastile...