În anul 1918 s-a născut părintele profesor Constantin Galeriu, unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei române. El a fost vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor din 1990 și preot paroh al Bisericii Sfântul Silvestru în ultimii ani ai vieţii sale. Din cauza convingerilor sale religioase şi umanitare, Constantin Galeriu a fost întemniţat de mai multe ori de regimul comunist în anii 1950 şi 1952-1953.
Părintele Constantin Galeriu a murit la 10 august 2003, rămânând în amintirea celor care l-au cunoscut. Ca și testament, părintele a lăsat în urma sa următoarele cuvinte: “Problema capitală nu este nici suferința, nici chiar moartea, ci a nu fi despărțit de El, Cel care a biruit și suferința și moartea, prin cruce și Inviere; cu Tine, Doamne!”
Părintele a absolvit Facultatea de Teologie în 1942, iar studiile de doctorat le-a finalizat în 1973. În 1942, acesta se căsătorește și e hirotonit preot. El împreună cu soția sa au avut patru copii. După examenul de doctorat, părintele e transferat la Facultatea de Teologie din București. În 1974 el devine parohul Bisericii Sfântul Silvestru. La 1 ianuarie 1990, acesta este ales vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Părintele Galeriu a fost președinte de onoare al Ligii Culturale a Românilor de Pretutindeni, membru în Comisia Națională UNESCO, membru fondator și președinte de onoare al Asociației medical-creștine Christiana, președinte al Editurii Harisma, președinte al Asociației Sfântul Stelian - copiii străzii, a Fundației Elena Doamna, membru de onoare al Fundației Memoria și președinte executiv al Frăției Ortodoxe Române.
El a fost distins cu premiul Senatului Universității din București (1942), cu premiul revistei “Flacăra" (1990), a fost numit "Doctor Honoris Causa" de către Universitatea Ecologică din București (1992) și a primit diploma de onoare a Societății Academice "Titu Maiorescu" (octombrie 1993).
Predicile sale erau pline de mărturisiri curajoase într-o vreme când libertatea de exprimare era pedepsită. De aceea, acesta a fost închis de două ori. Părintele Galeriu spunea “Nu cunoașterea a interzis-o Dumnezeu, căci ea este un dar al Duhului Sfânt, așa cum este consemnat în cele șapte daruri de către profetul Isaia. De altfel, ignoranța este un păcat foarte grav, și așa și este, căci un creștin autentic nu poate fi prost.”
Sursă foto: crestinortodox.ro
S-a dat lege! Elevii din clasele primare vor avea parte de o mare surpriză la școală!... Închisoare sau amendă uriaşă pentru cei care ascultă muzica tare!...