Antena Căutare

Pensii 2019. Ce venituri în plus pot avea cei pensionați de bătrânețe

Pensii 2019. Ce venituri în plus pot avea cei pensionați de bătrânețe, adică cei pensionați pentru limita de vârstă.

Pensii 2019. Ce venituri în plus pot avea cei pensionați de bătrânețe
Pensii 2019 cumulate cu venituri

Pensii 2019. Ce venituri în plus pot avea cei pensionați de bătrânețe, adică cei pensionați pentru limita de vârstă.

Pensii 2019. Legea pensiilor permite cumularea pensiei de bătrânețe cu alte venituri provenite din salarii sau activități independente, iar asta fără ca pensionarii să riște pierderea dreptului la pensie.

Pensii 2019. De la ce dată crește punctul de pensie în 2019 și cu cât. Anunț pensionari

Pensii 2019. Pensionarii cu limită de vârstă pot desfășura actvități ca persoane fizice auorizate - PFA, pot avea contracte de drepturi de autor, chirii, dividende, oricât de mari ar fi acestea, scrie avocatnet.ro.

Cumul pensii 2019. Pensionarii trebuie însă să completeze declarația unică pentru aceste venituri suplimentare și să plătească impozite și alte dări.

Cumul Pensii 2019. Ce venituri nu se mai pot cumula dacă ești pensioat anticipat sau parțial

Pensionatul anticipat nu mai poate lucra în baza unui contract de muncă, veniturile salariale neputând fi cumulate cu cele din pensia anticipată/parțială.

În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri de orice natură prevăzute de Codul Fiscal, indiferent de nivelul acestora, cu excepţia „ pensionarului, beneficiar al unei pensii anticipate, care realizează venituri lunare aflându-se în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I, lit. a) şi b) sau pct. II”.

Art. 6 - (1) În sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii, următoarele persoane:

I. a) persoanele care desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă;

b) funcţionarii publici;

c) alte persoane care realizează venituri asimilate salariilor pentru care se datorează contribuţie de asigurări sociale, potrivit Codului fiscal.

II. persoanele care îşi desfăşoară activitatea în funcţii elective sau care sunt numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului, precum şi membrii cooperatori dintr-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugăreşti, ale căror drepturi şi obligaţii sunt asimilate, în condiţiile prezentei legi, cu cele ale persoanelor prevăzute la pct. I Cu alte cuvinte, pensia anticipată obţinută de politicieni şi judecători nu poate fi cumulată cu alte venituri.

Gripa în România. Cum ai grijă de un copil care a făcut gripă?... S-a aflat adevărul! De ce au primit românii mesajul Ro-Alert și ce scop a avut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x