Proprietarul complexului turistic format din doua vile pe malul lacului de acumulare Colibita, Vasile Corutiu, a declarat, sambata, ca la una dintre constructii, care avea zece locuri de cazare, a izbucnit un incendiu, in noaptea de vineri spre sambata, in jurul orei 2.30.
Mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la fata locului, intervenind pana dimineata pentru stingerea incendiului care a distrus aproape in totalitate vila.
Potrivit proprietarului, pagubele sunt estimate la circa 400.000 de euro.
"E vorba de Vila Ana care avea zece locuri de cazare. Nu stim de la ce a izbucnit focul, dar a ars aproape in totalitate. Pagubele sunt intre 300.000 si 400.000 de euro. E una din cele doua vile ale complexului nostru turistic, construita in 1996, dar modernizata de noi. Nu era in totalitate de lemn, dar avea multe dotari din lemn si a ars repede. Din fericire, nu era nimeni inauntru, nu sunt victime. Acesta este lucrul cel mai important", a declarat Vasile Corutiu.
El a spus ca sambata, la fata locului erau mai multi politisti si criminalisti care cercetau cauzele izbucnirii incendiului, dar ca exclude posibilitatea ca cineva sa ii fi dat foc.
"Nu cred ca i-a dat cineva foc, mai degraba probleme la instalatii, la cosul de fum. Nu stiu exact. Vom vedea in urma anchetei ce va reiesi. Aveam asigurare, dar nu cred ca vom putea fi despagubiti fiindca nu detineam tot ce era nevoie pentru asigurarea de incendii, toate dotarile cu hidranti si cu ce mai era nevoie", a declarat el.
Complexul de la Colibita oferea 25 de locuri de cazare in regim de trei si patru stele. Vila Ana era cea mai veche din complex.
Situata la circa 38 de kilometri de Bistrita, in zona Muntilor Bargaului, Colibita e o zona de agrement amenajata in jurul lacului de acumulare cu acelasi nume. Lacul de acumulare se intinde pe o suprafata de 15 kilometri, la o altitudine de 820 de metri.
Zona Colibita este preferata de turisti care pot face drumetii la Taul Zanelor, la izvorul de apa minerala Borcut, pot merge pe trasee montane marcate pana in Varful Bistriciorul, la Castelul Dracula langa Pasul Tihuta.
Totodata, in zona se poate practica ciclism montan, caiac, alpinism si pescuit de pastrav, clean si caras.