Antena Căutare

Noi măsuri pentru coronavirus. Persoanele care vin din China, pe la punctele de trecere a frontierei din Mehedinți, plasate în carantină în containere speciale 

Autoritățile din România iau tot mai multe măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Astfel, după ce două persoane au fost plasate în carantină într-o locație secretă din București, iar controalele din aeroporturi au fost însăprite, acum, persoanele care vin din China, pe la punctele de trecere a frontierei din Mehedinți, vor fi cazate în containere special amenajate pentru perioada în care vor sta izolați. 

Noi măsuri pentru coronavirus. Persoanele care vin din China, pe la punctele de trecere a frontierei din Mehedinți, plasate în carantină în containere speciale 
Persoanele care vin din China, pe la punctele de trecere a frontierei din Mehedinți, plasate în carantină în containere speciale

Conform Mediafax, autoritățile au pregătit deja cinci containere în Drobeta Turnu Severin, pentru ca persoanele care vin din China vor trece pe la cele trei puncte de trecere a frontierei din județ, ele să fie băgate in carantină.

”Suntem un județ care are două treceri de frontieră terestre și una navală. În situația în care există posibilitatea ca prin aceste puncte să intre în țară persoane care au fost în China, noi avem obligația să găsim niște spații în care să le putem carantina, dacă persoanele respective nu au domiciliul aici. Adică, să stea în supraveghere medicală timp de 14 zile pentru a se vedea dacă există sau nu probleme(…) Nu am avut nici un caz până acum, dar dacă e o situație, trebuie să fim pregătiți”, a declarat Miruna Constantin, manager DSP Mehedinți, care a precizat că într-o astfel de situație specialiștii ar ajunge în cel mult o oră și ar izola pacientul imediat.

Şeful OMS: Lumea trebuie să considere coronavirusul din China drept inamicul public numărul unu, mai periculos decât terorismul

Primele spații găsite de autorități au fost în Drobeta Turnu Severin. Primarul orașului, Marius Screciu, a declarat că cinci containere, în care pot fi cazate 10 persoane, au fost amenajate pentru a putea fi transformate în locuri de carantină.

Ni s-au cerut niște spații de locuit. Primăria nu are. În schimb, a pus la dispoziție cinci containere bine echipate, le-am luat pe un proiect România-Bulgaria, containere care sunt legate la electricitate, la canalizare, au o cameră cu două paturi, duș, baie, încălzire, toate puse la punct”, a declarat primarul.

Șeful OMS: ”Lumea trebuie să considere coronavirusul inamicul public numărul unu!”

Epidemia provocată de coronavirusul din China s-ar putea încheia în aprilie, a declarat marţi cel mai înalt consilier din sectorul medical al acestei ţări, Zhong Nanshan, dar numărul deceselor a depăşit 1.000, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că lumea trebuie să considere coronavirusul drept inamicul public numărul unu, mai periculos chiar decât terorismul, relatează Reuters.

Eroare medicală gravă. Unei tinere i s-a permis să se întoarcă la baza militară, deşi era infectată cu coronavirus

”Lumea trebuie să se trezească şi să considere acest virus inamic drept inamicul public numărul unu”, a declarat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Zhong a declarat că numărul cazurilor noi de îmbolnăviri este în scădere în unele provincii, acesta anticipând că epidemia va atinge nivelul maxim în această lună.

”Sper că această epidemie sau acest eveniment s-ar putea încheia undeva în aprilie”, a adăugat Zhong, epidemiolog care şi-a dobândit reputaţia prin combaterea epidemiei SARS în 2003.

S-a aflat! Aici este locul secret unde sunt ținuți românii aduși din China cu un avion militar

OMS a anunţat marţi că epidemia a provocat moartea a 1.017 de oameni şi 42.708 de îmbolnăviri.

În alte 24 de ţări şi teritorii au fost confirmate 319 cazuri şi două decese, unul în Hong Kong ş un altul în Filipine.

Facturile la întreținere se triplează! Cât vor scoate românii din buzunare... Vești bune pentru elevi. Ce valoare vor avea bursele școlare și în ce condiții pot primi bani pentru achiziționarea de c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x