Antena Căutare

Podul care leaga Giurgiu de Ruse, plin de gropi! Romania a uitat sa-l asfalteze

"Podul Prietenei" a devenit drumul nervilor de otel. Soferii care vor sa treaca Dunarea intre Giurgiu si Ruse se inhama la o calatorie plina de peripetii. Au de trecut peste damburile din asfalt si de facut slalom printre gropi, evident, pe partea romaneasca de pod. Imediat ce treci in partea bulgareasca, soseaua e neteda ca-n palma.

Problemele incep inca de la intrarea in tara. Pe jumatatea bulgareasca insa, asfaltul a fost reparat, asa ca soferii pot circula linistiti.

Indicatorul care ii anunta pe soferi ca au trecut podul in partea romanesca este ca un semnal de alarma. Trebuie sa reduca viteza si sa circule cu bagare de seama.

Ce-i drept, pe jumatatea administrata de autoritatile romane, asfaltul pare sa nu fi fost niciodata nivelat. Damburile sunt inalte de cativa centimetri, iar gropile atat de adanci incat s-a distrus pana si plasa de fier de sub ciment.

Banii pentru reparatii n-ar trebui sa fie o problema, daca ne gandim ca statul percepe o taxa de pod de trei ori mai mare fata de vecinii bulgari.

Tarifele ajung pana la 160 de lei, in cazul tirurilor de mare tonaj. Asa se face ca, numai anul trecut, Compania Nationala de Drumuri a incasat aproape 10 de milioane de euro din taxa de utilizare a podului.

Podul Prieteniei este cel mai lung pod rutier din tara noastra si singurul care leaga Romania de Bulgaria

O noua sesiune de BAC, un nou val de perle! Vezi ce au scris elevii in lucrarile lor!... Abia au fost construite si deja sunt pline de gropi! Problemele la autostrazile din Romania continua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x