Antena Căutare

Presupuse rămășițe umane au fost găsite printre resturile submersibilului Titan. Anunțul făcut de Paza de Coastă din America

Mai multe resturi umane ar fi fost găsite printre piesele submersibilului Titan care au fost aduse la țărm în apropiere de Canada. Ce spun oficialii despre aceste resturi și ce decizii se vor lua.

colaj foto submersibilul Titan Galerie
Resturi umane au fost găsite printre resturile submersibilului aduse la țărm | Profimedia

Submersibilul Titan ține în continure agenda zilei. Noi informații apar despre submersibilul care a dispărut în apele Oceanului Atlantic în timpul unei excursii de explorare a epavei Titanic scufundată în aprilie 1912.

După ce s-a găsit o parte din submersibil și s-a concluzionat că nava a fost distrusă în urma unei implozii, miercuri au fost găsite și presupuse rămășite umane printre resturile submersibilului turistic . Acestea au fost aduse la țărm în provincia canadiană Newfoundland şi Labrador, potrivit BBC.

Psihologii explică de ce milionarii ajung să facă lucruri extreme care le pun viața în pericol. Dezvăluiri despre turismul de lux

Rămășite umane au fost aduse la țărm alături de resturi ale submersibilului

Specialiștii spun că aceste resturi descoperite vor fi transferate de o navă a Pazei de Coastă americane într-un port din Statele Unite, unde anchetatorii le vor putea analiza.

Rămășițele , „adunate cu atenţie din epavă la locul accidentului”, precum şi resturile găsite ale minisubmarinului, vor fi analizate, ceea ar urma să ofere „elemente esenţiale pentru a înţelege cauzei acestei tragedii”, a declarat căpitanul Jason Neubauer, care conduce ancheta Pazei de Coastă asupra tragediei, notează Agerpres.

Resturile aduse la țărm miercuri păreau să includă cel puțin un capac de capăt din titan, hubloul submarinului căruia îi lipsește fereastra, precum și un inel din titan, cadrul de aterizare și compartimentul pentru echipamente de capăt, potrivit corespondentului științific al BBC, Jonathan Amos.

Președintele MBI, căpitanul Jason Neubauer, a declarat într-un comunicat că „mai este încă mult de lucru pentru a înțelege factorii care au dus la pierderea catastrofală a Titanului și pentru a ne asigura că o tragedie similară nu se va mai repeta".

„Sunt recunoscător pentru sprijinul internațional și interinstituțional coordonat pentru recuperarea și conservarea acestor dovezi vitale la distanțe și adâncimi extreme în larg”, a declarat căpitanul Neubauer.

Soția afaceristului Shahzada Dawood mort la bordul navei Titan ar fi trebuit să fie în excursie. De ce i-a cedat locul fiului ei

Autoritățile încă încearcă să descopere ce s-a întâmplat la bordul navei Titan

Până în prezent, spune paza de coastă, cinci piese majore ale submarinului au fost găsite într-un câmp mare de resturi în apropierea prova Titanicului.

Cinci persoane care se aflau la bordul navei Titan și și-au pierdut viața pe 18 iunie în excursia de explorare a Titanicului. Reamintim că Titan, nava concepută de OceanGate a pierdut conexiunea cu nava mamă la 0 oră și 45 de minute de la scufundarea submersibilului. Inițial, oficialii au fost sceptici cu privire la perspectiva de a recupera vreunul dintre cadavre.

„Acesta este un mediu incredibil de neiertător acolo jos, pe fundul mării”, a declarat amiralul John Mauger de la Garda de Coastă, la scurt timp după ce a fost confirmată pierderea navei.

Mai mult, oficialii au mai declarat că vor lua „toate măsurile de precauție” în cazul în care vor descoperi rămășițe umane și că ancheta va include probabil o audiere oficială cu declarații ale martorilor.

OceanGate, compania care a construit submersibilul, a fost criticată pentru practicile sale de siguranță, iar foștii angajați și-au exprimat îngrijorarea cu privire la submarinul Titan, care nu făcea obiectul unei reglementări.

Un fost angajat al OceanGate a scris un raport de inspecție care a identificat „numeroase probleme care ridică serioase probleme de siguranță”, inclusiv modul în care fuselajul a fost testat. Într-o declarație de săptămâna trecută, OceanGate a spus că a fost „un moment extrem de trist pentru angajații noștri care sunt epuizați și profund îndurerați de această pierdere”.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Rezultate Loto 29 iunie 2023. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... (P) Cum să oferi o experiență de cumpărături sigură într-un magazin alimentar. Soluții eficiente pentru afacerea ta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x