Teoretic, peste o săptămână, toţi elevii din România vor păşi în sălile de clasă! Teoretic, doar. Practic, în multe localităţi din ţară şcolile sunt în plin proces de renovare, iar lucrările nu se vor termina prea curând. În plus, sute de copii s-au trezit că, de anul acesta, sunt nevoiţi să facă naveta câţiva kilometri ca să poată învăţa. Cum era de aşteptat, părinţii lor sunt foarte nemulţumiţi de această situaţie.
De anul acesta, sute de elevi vor fi obligaţi să facă naveta şapte kilometri pentru a ajunge la şcoală. Totul după ce conducerea şcolii din satul Celei a decis comasarea cu o altă unitate de învăţământ. Motivul este halucinant: nu există profesori. Nemulţumiţi, părinţii au ieşit în stradă.
Decizia şcolii l-a luat prin surprindere pe primarul satului, care acum trebuie să angajeze un şofer şi să cumpere un microbuz pentru elevi. Hotărârea de comasare poate fi anulată, dar numai de conducerea şcolii.
Probleme sunt şi în Târgu Jiu. Acolo, sute de elevi ai unei şcoli gimnaziale vor merge la cursuri la un liceu. Totul din cauză că lucrările de renovare a unităţii de învăţământ au fost începute târziu şi vor dura mai bine de un an.
În comuna Albota din Argeş aproape 300 de elevi vor începe şcoala în alte unităţi de învăţământ, unde vor învăţa în mai multe schimburi.
Şcoala din Albota a intrat în consolidare şi renovare. Lucrările vor dura, teoretic, opt luni, dar cei şase constructori nu par să se grăbească.
Blestemul renovărilor pare să-i urmărească pe elevi. Una din şcolile care ar trebui să-i primească pe cei rămaşi fără clase este în plin proces de renovare.
Autoritățile locale recunosc că au avut din timp fonduriele necesare, dar dau vina pe licitaţiile care au durat prea mult. În plus, abia după ce a câștigat, constructorul și-a dat seama că nu are angajați suficienți pentru a termina lucrarea.
E prăpăd în țară! Pesta porcină continuă să facă ravagii! Zona din țară unde au fost găsite alte două focare!... Anul școlar 2018-2019: Noi reguli pentru elevi, din 10 septembrie, când se întorc la școală...