BANAT
Până pe 2 februarie, temperaturile vor marca o creştere treptată, astfel încât maximele diurne ajung pânăla 4 grade. Între 2 şi 5 februarie valorile termice maxime scad cu aproximativ 2 grade Celsius, iar apoi vremea se va încălzi uşor şi treptat, urmând ca, la sfârşitul celei de a doua săptămâni de prognoză, săse atingămedii termice de 5…6 grade la amiază. În ceea ce priveste evoluţia minimelor nocturne, acestea vor creşte de la -9 grade pânăspre 0 grade în intervalul 27 ianuarie – 2 februarie, apoi vor marca o scădere uşoară şi se vor menţine între -4 şi -2 grade pânăla sfârşitul intervalului de prognoză. În jurul datei de 29 ianuarie vor fi ninsori pe arii extinse, dar nu foarte importante cantitativ, apoi probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi mai ridicatăîntre 1 şi 4 februarie.
CRIŞANA
În prima săptămânăvalorile termice maxime vor fi în creştere, de la medii de -3 grade ziua şi -7 noaptea, spre 5 grade şi, respectiv, -1 grad, pe 2 – 3 februarie. În următoarele zile temperaturile vor scădea cu aproximativ 3 grade Celsius, pentru ca, după data de 6 februarie şi pânăla sfârşitul intervalului de prognoză, o încălzire uşoară şi treptatăsă aducă regimul termic spre valori medii apropiate celor caracteristice primei decade a lunii februarie. La sfârşitul celei de a doua săptămâni, vor fi din nou, în medie, temperaturi maxime de 5…6 grade şi minime de -1 grad. Va ninge, în general slab cantitativ, pe 29 ianuarie, dupăcare probabilitatea pentru precipitaţii, cel mai probabil mixte, va fi mai mare între 1 şi 4 februarie şi, din nou, pe 8 februarie.
TRANSILVANIA Până spre sfârşitul primei săptămâni vremea rămâne rece, cu medii ale temperaturilor minime de -10…-8 grade şi ale maximelor de -5…-4 grade. Pe 1 – 2 februarie regimul termic va marca o creştere de aproximativ 7 grade Celsius, temperaturile apropiindu-se de mediile multianuale specifice perioadei din an. A doua săptămânăde prognozăva debuta cu o tendinţăde uşoarărăcire, valorile termice vor scădea cu 2…3 grade până la jumătatea săptămânii, pentru ca la sfârşitul intervalului de prognozăsăse revină la un regim termic diurn normal pentru prima decadăa lunii februarie, cu maxime, în medie, de 2 grade Celsius. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicatăpe 29 ianuarie, când acestea vor fi sub formă de ninsoare, apoi între 1 şi 4 februarie, când, trecător, pot fi şi lapoviţe sau ploi.
MARAMUREŞ
Până duminică, 2 februarie, temperaturile maxime vor creşte cu aproximativ 7 grade Celsius, ajungând la valori medii de 3...4 grade. Şi tot la sfârşitul primei săptămâni de prognoză, minimele nocturne, în creştere după 31 ianuarie, vor atinge valori medii de 3…-2 grade. În primele zile din cea de a doua săptămână, regimul termic va scădea uşor, temperaturile nocturne vor coborî spre medii de -6…-4 grade, apropiate de normele perioadei, iar maximele vor scădea spre 0 grade Celsius. Ulterior, până la sfârşitul săptămânii, regimul termic nocturn va rămâne relativ constant, în timp ce mediile diurne vor urca din nou spre 3…4 grade. Va ninge, în general slab cantitativ, pe 29 ianuarie precipitaţii, posibil mixte, va fi mai mare între 1 şi 4 februarie şi, din nou, pe 8 februarie.
MOLDOVA
În prima săptămână, vremea va fi deosebit de rece, geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor. În primele zile, media valorilor maxime va fi de -8…-7 grade, iar a minimelor de -10…-12 grade, pentru ca în jurul datei de 31 ianuarie regimul termic să
mai scadă cu aproximativ 4 grade. Abia pe 1 şi 2 februarie temperatura aerului va marca o creştere semnificativă, temperaturile diurne vor atinge medii de -3…-2 grade, iar cele nocturne vor urca spre -5… -4 grade. În cea de a doua săptămânăde prognoză, regimul termic va avea o scădere uşoară la început, dar către week-end vremea se va încălzi din nou, atingându-se medii termice de -6 grade noaptea şi 2 grade ziua. Probabilitatea de ninsoare va fi mai mare pe 27 şi 29 ianuarie, precum februarie, când va ninge în general slab cantitativ.
DOBROGEA
În primele zile ale prognozei, maximele diurne vor avea variații între valori medii de -7 și 0 grade, iar minimele nocturne se vor menține relativ constante în jurul unei medii de -8 grade. După data de 30 ianuarie, regimul termic va marca o creștere, astfel încât pe 2...3 februarie vor fi temperaturi de aproximativ 4 grade ziua și 0 grade noaptea, apropiate de cele normale climatologic pentru aceastădată. În a doua săptămânăva avea loc o răcire cu 5…6 grade, iar către finalul intervalului de prognozătemperaturile vor crește din nou. Vor fi ninsori pe arii extinse pe 27 și 29 ianuarie, iar în intervalul 2 – 4 februarie vor fi precipitații mixte, în general slabe cantitativ.
MUNTENIA
Până pe 31 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat prin variații de temperaturăîntre pe arii restrânse și slab cantitativ pe 27 și 28 ianuarie, iar pe 29 ianuarie medii de -4 și -8 grade ziua și între -8 și -12 grade noaptea. Între 1 și 3 februarie vremea se va încălzi pânăla maxime de 1…2 grade și minime de -2 grade, apropiate de normele climatologice. Va urma o ușoară răcire, cu aproximativ 5 grade, până la
jumătatea celei de a doua săptămâni de prognoză și, abia spre finalul intervalului temperaturile vor crește din nou, spre maxime de 2…3 grade și minime de -5 grade Celsius. Va ninge pe arii restrânse și slab cantitativ pe 27 și 28 ianuarie, iar pe 29 ianuarie, ninsorile se vor intensifica și se vor extinde ca arie. În intervalul 1 – 4 februarie precipitațiile vor fi mixte.
OLTENIA
În primele trei zile vremea va fi cu mult mai rece decât în mod normal la această dată, și abia între 31 și 1 februarie temperaturile vor crește, de la -5 la 1 grad la valorile maxime și de la -9…-8 până la -1 grad la valorile minime nocturne. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar temperaturile nocturne vor scădea, în medie, cu 6 grade, în timp ce maximele diurne se vor menține în jurul unei valori medii de 0 grade Celsius. O ușoară
tendințăde creștere, cu 1…2 grade, se va manifesta abia la sfârșitul intervalului de prognoză. Va ninge în jurul datei de 29 ianuarie, iar între 1 și 4 februarie va crește probabilitatea pentru precipitații mixte, pe arii extinse.