Programare pașapoarte. Cum se face programarea online și ce acte sunt necesare pentru obținerea pașaportului în București și în țară.
Dacă până acum obținerea pașaportului în România era o povară din cauza birocrației, acum este mult mai ușor, se poate face rapid prin intermediul unei programări pașapoarte online. Dacă în cazul adulților, pașaportul nu este obligatoriu pentru a călători în țările din Uniunea Europeană, în cazul copiilor pașaportul este obligatoriu la fiecare ieșire din țară.
Valabilitate pașaport: Pașaportul simplu electronic are valabilitatea:
- 3 ani pentru minorii cu vârsta sub 12 ani;
- 5 ani pentru persoanele cu vârsta intre 12 ani si 18 ani
- 10 ani pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani
Pașaportul simplu temporar are valabilitate 12 luni.
Programare pașapoarte
Pentru programări online accesaţi epasapoarte.ro sau pagina web a instituţiei prefectului din judeţul în care intenţionaţi să depuneţi cererea de paşapoarte.
Pentru depunerea unei cereri de eliberare paşaport, vă puteţi deplasa la unul din serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple, conform programului de lucru ce poate fi consultat pe pagina pasapoarte.mai.gov.ro, fără efectuarea unei programări anterioare.
Acte necesare pentru obținerea pașaportului
Acte necesare pentru obținerea pașaportului simplu electronic pentru adulți:
- cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, dupa caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original. Cartea de identitate provizorie trebuie însoțită de certificatul de nastere, in original;
- dovada achitarii contravalorii pașaportului, completată pe numele titularului, în original;
- pașaportul anterior, dacă acesta există.
Acte necesare pentru obținerea pașaportului simplu electronic în cazul copiilor:
- certificatul de naștere al minorului, în original; + CI (dacă minorul are peste 14 ani)
- documentele de identitate ale părinților, ale reprezentantului legal sau, după caz, ale persoanei împuternicite, -aflate in termen de valabilitate, în original;
- dovada achitării taxelor pentru emiterea pașaportului, completate pe numele minorului, în original;
- pașaportul anterior al minorului, dacă acesta exista
- In cazul în care copil este în grija unui singur părinte, pe lângă documentele de mai sus, este necesară și o hotărâre judecătoreasca plus o procura din partea celuilalt părinte.
Tarife pașaport
Tarife pentru pasaportul simplu electronic
- 258 lei – pentru persoanele cu vârsta peste 12 ani
- 234 lei – pentru persoanele cu vârsta sub 12 ani
Tarif pentru pașaportul simplu temporar: 96 lei – indiferent de vârstă.
O româncă, mama a doi copii, bătută cu bestialitate de mai mulți tineri, în Marea Britanie: ”Au luat foc și au sărit pe ... Înscrieri clasa pregătitoare 2019. Când se afișează listele copiiilor înscriși în clasa 0...