Risc mai mic de diabet zaharat pentru mămicile care își  alăptează bebelușii

 

Femeile care și-au alăptat bebelușii timp de șase luni, sau mai mult de șase luni, sunt mai ferite de diabetul zaharat. Riscul scade cu 25%, potrivit unui studiu.

S-a făcut o comparație între femeile care alăptează și cele care nu alăptează. Astfel, în studiu se arătă că riscul de a face diabet de tip 2 a scăzut cu 47%, pentru mamele care își hrănesc copiii la sân. 

Pentru femeile care au alăptat timp de șase luni, sau mai puțin, a existat o reducere cu 25% a riscului de diabet.

Incidența diabetului a scăzut, pe masură ce durata alăptarii a crescut. Indiferet că vorbim de femei de altă naționalitate sau de stiul de viață al acestora.

Studiile mai arată că alăptarea mai are și alte beneficii pe termen lung, cum ar fi scăderea riscului de cancer mamar și ovarian.

Cercetătorii au sugerat că alăptarea poate declanșa efecte protectoare prin intermediul hormonilor care acționează în pancreas, controlând concentrațiile de insulină din sânge și glicemia.

Rezultatele studiului  american a durat aproape trei decenii și au participat peste o mie două sute de femei albe și afro-americane. Analiza studiului a fost publicată în Jurnalul Asociației Medicale Americane.

Sursa – The Jakarta Post

 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe