Antena Căutare

România a ajuns pe locul 18 în Indexul de performanţă împotriva schimbărilor climatice

România se clasează pe poziţia 18 în Indexul de Performanţă în Schimbări Climatice (CCPI) 2016, lansat marţi de Germanwatch şi Reţeaua de Acţiune pentru Climă – Europa (CAN Europe) în cadrul Conferinţei Părţilor la Convenţia-cadru a ONU asupra schimbărilor climatice (COP 21) de la Paris

România se clasează pe poziţia 18 în Indexul de Performanţă în Schimbări Climatice (CCPI) 2016, lansat marţi de Germanwatch şi Reţeaua de Acţiune pentru Climă – Europa (CAN Europe) în cadrul Conferinţei Părţilor la Convenţia-cadru a ONU asupra schimbărilor climatice (COP 21) de la Paris.

România se plasează în clasament pe o poziţie mai bună decât în anii trecuţi, însă acest lucru se datorează regresului înregistrat de alte ţări şi a unor statistici oficiale ce nu iau în calcul economia subterană, potrivit unui comunicat al organizaţiei de mediu Terra Mileniul III. România a avansat şapte poziţii faţă de anul trecut.

Unul dintre indicatorii la care România se prezintă foarte bine este cel al emisiilor provenite din defrişări. Conform datelor din rapoartele oficiale, România este una dintre cele patru ţări care emit cele mai puţine gaze cu efect de seră ca urmare a defrişărilor. Cu toate acestea fenomenul defrişărilor ilegale în România este mult mai mare decât cel reflectat în statisticile oficiale, spun reprezentanţii ONG-ului.

La restul indicatorilor din care este alcătuit scorul de ţară, România a obţinut rezultate considerate ca nesatisfăcătoare. Este vorba de emisiile provenite din industrie, trafic sau gospodării. În ceea ce priveşte energia regenerabilă, România ocupă locul 19 la capitolul cantitate de energie regenerabilă în mixul energetic, dar ocupă locul 52 când vine vorba de dezvoltarea alimentării cu energie din surse regenerabile.

Un elev din Craiova e suspectat de propagandă jihadistă! Adolescentul de 17 ani a fost reţinut de DIICOT... Meteorologii au emis Cod Galben de ceață în zece județe! Care sunt zonele afectate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x