În România, bolnavii de cancer ar putea avea şi mai puţine şanse la tratament. De anul viitor, clinicile private, care nu au spitalizare continuă, ar putea să fie excluse din contractul cu Casele de Asigurări.
Condamnaţi sunt mii de bolnavi, pentru că spitalele de stat nu pot acoperi nici pe departe solicitările. Ministerul Sănătăţii spune că doar respectă cerinţele europene.
Oficial, în România, tratamentul de radioterapie la stat sau la privat este gratuit. Dar într-un spital public se găseşte cu greu un loc liber.
În spitalele de stat ar urma să ajungă aparate moderne de radioterapie
Clinicile care nu au paturi de spital ar putea să nu primească bani de la Casele de Asigurări.Iar majoritatea celor care oferă servicii de radioterapie nu au spitalizare continuă.
În spitalele de stat ar urma să ajungă aparate moderne de radioterapie, cumpărate cu bani de la Banca Mondială. Nimeni nu are însă un termen concret.
Ministerul Sănătăţii transmite că spitalele care sunt în program pot oricând să aibă un aparat de radioterapie, dacă au buncărul amenajat. Multe dintre unităţile sanitare nu au bani nici măcar să înceapă lucrările pentru amenajarea spaţiilor. Ministerul vine cu explicaţii: aşa a recomandat Comisia Europeană. Practic, clinicile private ar urma să se transforme în policlinici, în cazul în care nu pot asigura spitalizarea continuă.
În lipsa unui contract cu statul, un pacient ar urma să plătească aproape 700 de lei pentru o singură şedinţă de radioterapie. În medie, pacienţii cu cancer trebuie să facă aproximativ 20 de şedinţe.
Patroni de cluburi aflate pe litoral, amendați cu peste 100.000 de lei de pompieri, în vacanța de 1 Mai. Care au fost pr... Anunţul făcut de meteorologi! Este COD GALBEN de ploi, descărcări electrice şi GRINDINĂ...