Antena Căutare

Sanatoriul Balnear Mangalia se desfiinteaza

Aproximativ 200 de salariati ai Sanatoriului Balnear si de Recuperare Mangalia au protestat fata de decizia Ministerului Sanatatii de desfiintare a institutiei, prin comasare, ca sectie exterioara a Sanatoriului Techirghiol.

S-a dat startul reorganizarii unitatilor spitalicesti. Prima miscare: Institutul de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL "Prof. Dr D. Hociota", care urmeaza sa-si piarda identitatea juridica si sa fie transformat intr-o sectie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Saptamana viitoare este programata o noua intalnire care, cu certitudine, se va finaliza cu "ramane cum am stabilit".

Adica, asa cum se spune intr-un comunicat al MS, inainte de a incepe seria protestelor gata de aceste reorganizari: "Proiectul de act normativ prevede desfiintarea Institutului «Prof. Dr Dorin Hociota» Bucuresti ca unitate cu personalitate juridica si reorganizarea acesteia in centru de fonoaudiologie si chirurgie functionala fara personalitate juridica in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti".

Pe teava sunt:
● Sanatoriul Balnear si de Recuperare Mangalia comasat cu Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol.
● Institutul National pentru Medicina Complementara si Alternativa Bucuresti "Prof. Dr Florin Bratila" Bucuresti, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie "Eforie Nord" cu Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie Bucuresti.
●Centrul de Cercetari si Asistenta Medicala Simleu Silvaniei cu Spitalul Orasenesc Simleu Silvaniei.

Aproximativ 200 de salariati ai Sanatoriului Balnear si de Recuperare Mangalia au protestat fata de decizia Ministerului Sanatatii de desfiintare a institutiei, prin comasare, ca sectie exterioara a Sanatoriului Techirghiol.

Managerul Sanatoriului Balnear si de Recuperare Mangalia, Laura Condur, a precizat ca actiunea sindicatului este sustinuta si de conducerea sanatoriului.

"Este, in primul rand, o problema a sanatoriului, care are o traditie de 50 de ani. Sanatoriul din Mangalia este unic in Romania si in Europa, prin factorii naturali , care, combinati, nu se mai regasesc nicaieri, nici macar la Techirghiol. Este, apoi, si o problema a orasului, pentru ca, desi nu dispare cu totul, fiind comasat sanatoriului de la Techirghiol, dispare ca entitate, iar acest fapt va avea cu siguranta repercusiuni asupra oamenilor angajati aici, care au vechime in munca si de 30 de ani, si asupra intregii comunitati", a punctat managerul sanatoriului.

Institutul "Prof. Dr Dorin Hociota" este la ora actuala un centru de excelenta, cu traditie si specialisti reputati, unic in tara noastra. Sanatoriul Balnear Mangalia este, la randul lui, unic prin factorii naturali care pot reprezenta o bila alba in derularea unui turism medical de calitate. Dar daca eficientizarea sistemului spitalicesc o cere, ce mai conteaza, se sacrifica orice, fara nici o logica!

Sursa: Jurnalul National

Nasul lui Adrian Minune, retinut pentru fraude imobiliare... Pentru hotii de cablu: Fibra optica nu e cupru!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x