Antena Căutare

S-au înregistrat 13 replici ale cutremurului din Gorj. În 22 de localități s-au resimțit efectele. Ce s-a întâmplat într-un spital

Cutremurul de ieri, de 5,4 grade pe scara Richter, care s-a produs în Gorj și a fost resimțit în mai multe orașe ale țării, a provocat multă panică în rândul cetățenilor, mai ales ăc efectele s-au resimțit puternic.

imagine cu inregistrarea cutremurului de marti de magnitiudine 5,7 Galerie
S-au înregistrat 13 replici ale cutremurului din Gorj. În 22 de localități s-au resimțit efectele. | Shutterstock.com

IGSU a raportat efecte în 22 de localităţi din cinci judeţe. Mai multe persoane au suferit atacuri de panică sau au fost rănite de elemente de construcţie, la spital și alte zeci de clădiri şi autoturisme au fost avariate.

Mai multe replici ale cutremurului cu magnitudinea 5,7 din judeţul Gorj s-au înregistrat pe toată durata nopţii de marţi spre miercuri, majoritatea fiind de intensitate mică.

Cutremurul de marti de 5,4 grade pe scara Richater a produs avarii în mai multe localiăți. Seismul a fost urmat la câteva minute de două replici de 3,4 și 3,5 magnitudine, dar în total de 13

Potrivit site-ului INFP, miercuri, în intervalul 00.25 – 05.28 s-au înregistrat 13 replici ale cutremurului din judeţul Gorj, notează News.ro.

Cele mai multe au avut intensitate mică, unul singur ajungând la magnitudinea 3.3. Acesta s-a înregistrat şa ora 02:30:22 (ora României), la adâncimea de 3.9 km.

Citește și: A fost cutremur de 5,7 cu replică de 3,4 grade. Este mai mare decât cel de ieri, s-a resimţit în Bucureşti şi în mai multe judeţe

Seismul s-a produs la 104 km NV de Craiova, 109 km SV de Sibiu, 140 km V de Pitesti, 164 km SE de Timisoara, 183 km SE de Arad, 186 km S de Cluj-Napoca, 203 km V de Brasov, 212 km E de Belgrad, 216 km E de Zemun, 222 km NE de Nis.

Anterior, pe toată durata zilei de marţi, s-au înregistrat replici ale cutremurului cu magnitudinea 5,7, numărul acestora depăşind 20.

Citește și: Miracolul de sub dărâmături! O mamă și bebelușul de zece zile au supraviețuit 4 zile sub ruine în urma cutremurului din Turcia

Primul lucru pe care trebuie să îl faci la cutremur are legătură cu gazele

Raed Arafat a făcut recomandări cu privire la cum acționăm în cazul unui cutremur:

  • Nu este recomandat ca oamenii să sune la 112 pentru că au simțit cutremurul.
  • Oprește gazele și deschide ușa apartamentului: "E posibil ca ușile, uneori, să se blocheze. Atunci, dacă ușa a rămas deschisă pe timpul cutremurului în primele secunde, știi că nu rămâi blocat."
  • Stai ascuns sub masă pentru a fi protejat: "Nu mai putem să spunem sub tocul ușii pentru că nu mai sunt corelate ușile cu grinzile de rezistență", spune Raed Arafat
  • Informare pe pe platforma fiipregătit.ro pentru a ști cum acționezi

Raed Arafat a vorbit despre primul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când este cutremur. În rândurile de mai jos descoperiți recomndările șefului DSU. În România a fost pe 14 februarie la ora 15:16:53 un cutremur de 5,7 urmat de două replici de 3,4 și 3.5 grade pe scara Richter.

Citește și: Cum au fost găsite două femei la o săptămână după cutremurul din Turcia. Minerii au auzit un sunet: „Lucrăm 24 de ore, fără somn”

Vezi ştirile zilei pe observatornews.ro

(P) Sondaj eJobs: Mai mult de o treime dintre tinerii cu vârste între 18-25 de ani și-au găsit jobul actual în mai puțin... Un virus se răspândește tot mai rapid printre copii, în România. Primele semne la care părinții trebuie să fie atenți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x