Suma este aceeași cu cea prevăzută pentru anul 2020 în planul multianual adoptat în 2016 și similară cu cea de anul trecut.
Însă, pentru anul acesta, Finanțele vor și abrogarea unei prevederi ce permite băncilor să dea într-un an credite peste plafonul anual. Deci vor fi totuși niște restricții.
Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a spus recent că atât Prima Casă, cât și alte programe guvernamentale de acest tip, vor fi evaluate pentru a le fi stabilită eficiența.
Pentru anul viitor, în planul inițal este precizat un plafon mai mic, de un miliard și jumătate de lei, în ideea că până atunci programul guvernamental să își fi îndeplinit scopul și să dispară ușor din peisaj.
Anul trecut, la cererea BNR, Ministerul Finanțelor a decis să transforme programul într-unul social, accesibil doar celor cu venituri de până la 4.500 de lei, având în vedere că până acum au beneficiat de el și persoane care puteau accesa lejer un credit standard, potrivit digi24.ro.
Proiectul ce urmează să se redenumească în programul guvernamental „O casă, O familie” a fost prezentat în august de Ministerul Finanțelor de atunci, dar nu a mai fost adoptat de Guvern.
În cei 10 ani de existență ai programului, au fost cumpărate peste 250 de mii de locuințe în valoare de totală de aproape 22 de miliarde de lei.
Bărbat condamnat la închisoare pentru infracţiuni rutiere grave, comise în Ungaria, depistat de poliţiştii din Bihor... Vaslui: Bărbat, rănit de maşina pe care încerca să o repare/ Autoturismul a căzut de pe cric, iar bărbatul a fost prins,...