Antena Căutare

Școala ar putea începe numai cu elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. Ministrul Educației ia în calcul data de 1 iunie

Ministerul Educației urmează să anunțe cu exactitate data la care elevii se vor întoarce la ore, după ce starea de urgență se încheie în 15 mai. Una dintre propuneri este ca în școli să revină doar elevii din anii terminali, din clasele a VIII-a și a XII-a, ca aceștia să-și poată susține ulterior examenele naționale. Este nevoie de măsuri pentru a reduce la maxim orice risc de îmbolnăvire a copiilor noştri, susține premierul.

Școala ar putea începe numai cu elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. Ministrul Educației ia în calcul data de 1 iunie
Școala ar putea începe numai cu elevii din anii terminali

Ideea ca elevii din anii terminali să revină fizic pe băncile școlii a fost lansată în spațiul public de Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, care spune că ar putea fi o variantă optimă pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor.

„Personal, aș începe (n.r. școala) numai cu anii terminali, și-n funcție de contextul epidemiologic la nivel național, aș chema sau nu și anii non-terminali”, este punctul de vedere exprimat public de Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache. Acesta a subliniat că, în contextul redeschiderii școlilor, „avem nevoie de mare chibzuință, altfel vom risca foarte mult”, notează Cristache, potrivit edupedu.ro.

Citește și: Redeschiderea școlilor după 15 mai, un scenariu „aproape imposibil” pentru Gabriela Firea: „Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri!”

Decizia de reîncepere a școlii va fi luată în cel mai scurt timp

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că decizia de reluare a cursurilor după data de 15 mai va fi luată în funcţie de contextul epidemiologic, menţionând că în mod obligatoriu vor trebui asigurate măşti pentru toţi copiii şi pentru toate cadrele didactice.

Citește și: Va fi anul școlar 2019-2020 înghețat? Premierul Ludovic Orban, declarații noi despre soarta elevilor: „Nu riscăm”

"Această decizie (reluarea cursurilor imediat după 15 mai - n.r.) o vom lua împreună cu preşedintele, cu echipa de la Ministerul Educaţiei pe baza estimărilor care sunt făcute de Ministerul Sănătăţii şi va fi luată în funcţie de contextul epidemiologic şi de capacitatea efectivă de a reduce la maxim orice risc de îmbolnăvire a copiilor noştri", a arătat Orban într-o declaraţie acordată presei.

Cum alegem masca de protectie respiratorie impotriva virusilor: ffp3, ffp2, reutilizabila... Cum vom putea merge la munte, la mare, în parc sau pe stradă, după 15 mai? Autoritățile pregătesc noi măsuri de protecți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x