Antena Căutare

Ministrul Educației, noi declarații despre revenirea elevilor la cursuri: ”Anul școlar s-ar putea prelungi!” Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și cu Bacalaureatul

Anul școlar în curs s-ar putea prelungi cu încă o săptămână, potrivit ministrului Educației Monica Anisie. Aceasta a precizat, de asemenea, că în acest moment cursurile online sunt obligatorii, iar durata lor poate fi flexibilă. 

Ministrul Educației, noi declarații despre revenirea elevilor la cursuri: ”Anul școlar s-ar putea prelungi!” Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și cu Bacalaureatul
Monica Anisie, noi declarații despre revenirea elevilor la cursuri: ”Anul școlar s-ar putea prelungi!” Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și cu Bacalaureatul

În cadrul unui interviu, ministrul Educației a declarat că anul școlar s-ar putea prelungi cu o săptămână, dar totul depinde de datele medicale care vor apărea pe parcurs.

”Toate aceste scenarii sunt în funcție de ce ne transmit specialiștii din domeniul medical. Vorbim ipotetic”, a spus ministrul. Ea a adăugat însă că o decizie privind reluarea cursurilor în școli va fi luată „în curând”.

Ultimă oră! Noi decese înregistrate în România: 524 morți în total! Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 se apropie de 10.000

”Ar trebui ca părinții să înțeleagă că pe primul plan trebuie să punem sănătatea copiilor” , a adăugat Anisie.

De asemenea, ministrul Educației a vorbit și despre redeschiderea școlilor, despre care a spus că trebuie să fie ”prudentă, controlată și treptată”.

”Trebuie să ne gândim întâi de toate la siguranța și sănătatea copiilor noștri când vom lua decizia revenirii la școală, trebuie să luăm și măsurile ca toți copiii să fie în siguranță. Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie prudentă, controlată și treptată, în condiții de maximă siguranță”, a spus Anisie.

Referitor la ideea de a reduce numărul de elevi din clasă, ea a spus răspuns: ”Ne gândim. Trebuie să luăm în calcul ideea ca prezența elevilor la cursuri să nu înrăuățească situația îmbolnăviilor”.

Români plecați la cules de sparanghel în Germania, revoltați de banii primiți: ”Doamnă dragă, am venit la muncă pentru 13 euro, nu să fim sclavi pe 65 de eurocenți!”

Ea precizat că va fi anunțat un calendar al examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională și că admiterea la facultate se va organiza după examenul de bac. Ministrul a adăugat că a discutat cu omologii ei din țările UE stabilirea unui calendar comun de admitere, astfel încât elevii care vor să învețe în străinătate să se poată înscrie la facultate.

524 de români au murit de coronavirus

Până astăzi, 22 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.710 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.406 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 508 persoane au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 468 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Directorul OMS susţine că statele au fost alertate "la momentul potrivit" în legătură cu urgenţa mondială de coronavirus

La ATI, în acest moment, sunt internați 288 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.809 de persoane. Alte 40.774 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Români plecați la cules de sparanghel în Germania, revoltați de banii primiți: ”Doamnă dragă, am venit la muncă pentru 1... Schimbare pentru românii cu vârste de peste 65 de ani! Când vor putea ieși din case. Marcel Vela: „A venit căldura, așa ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x