Antena Căutare

Se dau salariile și pensiile înainte de Paște? Ce spun autoritățile... Românii vor avea sau nu bani de miel, cozonac, drob și mici?

Deși politicienii și ministrul Finațelor,  Eugen Teodorovici, au anunțat acum câteva zile că pensiilor și salariilor bugetarilor vor fi date înainte de Paște, se pare că acest lucru este încă incert. O decizie în acest sens era așteptată după ședința de Guvern de joi, dar miniștrii nu au mai spus nimic.

Deși politicienii și ministrul Finațelor, Eugen Teodorovici, au anunțat acum câteva zile că pensiilor și salariilor bugetarilor vor fi date înainte de Paște, se pare că acest lucru este încă incert. O decizie în acest sens era așteptată după ședința de Guvern de joi, dar miniștrii nu au mai spus nimic.

Singurul lucru cert este că pensiile vor fi primite înainte de Sărbătorile de Paști doar de către pensionarii Ministerului de Interne.

Carmen Dan a anunțat încă de sâmbătă că pensionarii MAI își vor primii bani înainte de Învierea Domnului.

În ceea ce privește ceilalți pensionari, nu s-a anunțat până acum nimic oficial.

De altfel, întrebat despre plata salariilor şi a pensiilor anticipat, înainte de Paşte, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat: „Nu a fost o discuţie în acest sens în ședința de Guvern. Mai multe amănunte poate să dea Ministerul Finanţelor”.

De ce întârzie taloanele de pensie ale foștilor angajați de la Interne

Ministrul Carmen Dan a vorbit despre problema pensionarilor de la Interne care nu au primit niciun talon de pensie în acest an. Aceasta a dat vina pe poștă și pe firma responsabilă cu imprimarea și împachetarea plicurilor pentru această situație.

În ultima perioadă am primit mai multe mesaje de la foste cadre active ale Ministerului Afacerilor Interne în care se reclama faptul că taloanele de pensie aferente lunilor ianuarie, februarie și martie ale anului în curs încă nu au fost primite.

După cum știti, numărul de pensionări din ultimul an a fost mult mai mare față de cel obișnuit, lucru care a dus la o schimbare majoră în ceea ce privește procedura de distribuire a taloanelor de pensie în acest prim trimestru din 2018.

Dacă anul trecut s-a procedat, în condițiile legii, la achiziția directă a serviciilor de imprimare și împachetare a plicurilor, în 2018 a fost necesară conform legislatiei in vigoare, o alta procedură de achiziție a acestor servicii, din cauza numărului considerabil mai mare de pensionari.

Aceasta licitație a fost realizată în luna ianuarie, imediat dupa alocarea bugetară.

Firma declarată câștigătoare a licitației organizată de către Casa de Pensii MAI a trimis toate taloanele la Poșta Română în vederea distribuirii lor către titulari.

Așadar, în prezent, depinde de Poșta Română cât de repede vor fi distribuite taloanele! Ministerul Afacerilor Interne ține legătura cu Poșta și cu firma câștigătoare a licitației ca totul să se urgenteze.

De asemenea, este important de precizat că în toată această perioadă, Casa de Pensii MAI a eliberat și eliberează în continuare adeverințe la solicitarea pensionarilor.

Așa cum am fost informată de către conducerea Casei de Pensii a MAI, pensiile vor fi primite înainte de sărbătorile de Paște, după cum urmează: cei care au conturi bancare vor primi pensia în data de 5 aprilie, iar ceilalții vor primi în funcție de livrările făcute de Poșta Română, a precizat Carmen Dan într-un mesaj pe Facebook.

Momente de groază în Satu Mare! Un autobuz, plin cu oameni, a luat foc în trafic şi a ars complet: "Pompierii au aj... Spune "ADIO!" banilor primiţi degeaba de la stat! Ce se întâmplă cu ajutorul social în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x