Antena Căutare

Semnele lui 2018 anunță vremuri grele pentru românii care își doresc o casă! Specialiștii vorbesc de o „bulă imobiliară”! Ce presupune aceasta

Atenţie la cât de mult vă îndatoraţi, dacă vreţi să vă cumpăraţi în 2018 o locuinţă! Care sunt sfaturile specialiștilor în ceea ce privește domeniul creditelor imobiliare?

Atenţie la cât de mult vă îndatoraţi, dacă vreţi să vă cumpăraţi în 2018 o locuinţă! Care sunt sfaturile specialiștilor în ceea ce privește domeniul creditelor imobiliare?

Alegeţi un dezvoltator cu renume, împrumutaţi-vă doar cât vă puteţi permite şi luaţi în calcul cel mai sumbru scenariu. Experţii vorbesc despre o nouă bulă imobiliară, la fel ca în timpul crizei din 2008. Atunci preţurile au crescut artificial, iar mulţi români au rămas şi fără bani, şi fără case.

Pentru 2018, cuvântul de ordine pentru români ar trebui să fie precauția. Suntem pe un vârf al creşterilor imobiliare, dar piaţa riscă să se prăbuşească, spun specialiştii.

Cu ce se confruntă românii

Anul 2017 a fost unul foarte bun pentru piaţa imobiliară. Acest bloc a fost ridicat în câteva luni. Au crescut şi preţurile cu 10%, la nivel naţional. Însă, cea mai spectaculoasă creştere este la Cluj Napoca. Un metru pătrat se vinde cu 1.500 de euro, exact ca în 2008 când a început criza financiară. Dacă ne aducem aminte 2007 şi 2008 au însemnat prăbuşiri de mari proiecte imobiliare.

Ce culori trebuie să porți în 2018 ca să ai mereu parte de noroc! Viața ți se va schimba radical!

Sunt şi dezvoltatori care vor apela la strategia de atunci şi este doar la mâna cumpărătorilor să se ferească de o problemă în livrarea apartamentului său. Atenţie aşadar cât vă împrumutaţi şi ce contract semnaţi. Riscaţi să pierdeţi şi avansul, dacă dezvoltatorii nu vor mai avea bani să finalizeze proiectele

Adrian Benţa, consultant financiar, a oferit mai multe detalii despre acest subiect:

„Se încearcă perpetuarea unei bule imobiliare speculative. Bula intervine în momentul în care preţurile urcă foarte mult bazat pe faptul că cererea este foarte mare.

Există câteva semne clare care arată că preţurile ar trebuie să scadă.

Eu mă aştept ca numărul de cumpărători să fie mai mic în 2018 pentru că se îngreunează condiţiile de creditare, ratele şi Robor sunt în creştere, Prima Casă se transformă într-un program social.

Totuşi, anul trecut, preţurile au urcat, în medie, cu 10%. Metrul pătrat se vinde cu aproape 1.300 de euro. În Braşov, locuinţele s-au scumpit cu 12 procente, iar la Iaşi cu aproape 14%.

Anul trecut s-a construit mult şi alert. Doar în Capitală şi împrejurimi, în 2017 s-au ridicat aproape 30.000 de apartamente şi case noi. Cât în ultimii 3 ani. Estimările pentru 2018 sunt mult mai precaute, pentru că Programul Prima Casă va avea mai puţine fonduri. În Capitală, Braşov şi Cluj se vor finaliza în jur de 17.000 de locuinţe”

Schimbări în Educație: Elevii ar putea avea un singur manual de bază în fiecare an școlar... Atenție, români! Autoritățile anunță un nou exercițiu de verificare a sistemului de alamare a populației! Când vor răsun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x