Antena Căutare

Sărbătoare mare pentru credincioși! Obiceiul care se respectă în toate bisericile de Sfinții Constantin și Elena

Este sărbătoare mare astăzi, 21 mai, pentru creştinii ortodocşi. Sunt prăznuiţi Sfinţii Împăraţi Constantin şi Mama Sa Elena. Aproape două milioane de români îşi sărbătoresc onomastica. Sfinţii sunt ocrotitorii oraşului Târgu Jiu, prilej cu care, aseară, a avut loc o procesiune pe străzile oraşului.

Este sărbătoare mare astăzi, 21 mai, pentru creştinii ortodocşi. Sunt prăznuiţi Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Aproape două milioane de români îşi sărbătoresc onomastica.

Sfinţii sunt ocrotitorii oraşului Târgu Jiu, prilej cu care, aseară, a avut loc o procesiune pe străzile oraşului. Sute de oameni au mers în alai, însoţiţi de un sobor de preoţi, dar şi de poliţişti locali cu torţe aprinse în mâini. Alături de credincioşi, un sobor impresionant, format din aproape 200 de de preoţi, a mers în procesiune. Icoana cu Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, ocrotitorii oraşului, a fost purtată pe străzi în sunete de fanfară militară. Poliţiştii locali au participat şi ei cu torţe aprinse în mâini. E o tradiţie păstrată an de an în oraş.

De un sfert de secol, traseul este acelaşi. Timp de două ore, mulţimea merge de la Biserica Sfinţilor Constantin şi Elena până în Piaţa Prefecturii, unde totul se încheie cu o slujbă.

De altfel, în toate Bisericile din România se țin slujbe speciale în ziua de Sfinții Constantin și Elena. Astăzi îşi sărbătoresc onomastica peste 1,8 milioane de români.

Focuri de armă și ambarcațiune scufundată, în Marea Neagră! Trei persoane au fost rănite... Ploile torențiale fac ravagii în țară! Au fost emise coduri roșu și portocaliu de inundații, valabile până miercuri după...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x