Antena Căutare

SPECIAL! Drumul Babelor distruge biodiversitatea

Impactul asupra mediului a fost tratat superficial de autorii raportului care a stat la baza obtinerii autorizatiei de mediu.

Drumul Babelor, soseaua care va duce la distrugerea Parcului Natural Bucegi, se construieste pe o serie de omisiuni si indiferenta factorilor responsabili de protectia mediului.

In editia de ieri a ziarului ati putut citi despre cum membrii Consiliului Stiintific al Parcului Natural Bucegi au crezut ca asfaltarea Drumului Babelor este o gluma, pentru ca echivaleaza cu "distrugerea durabila a Parcului". Totusi avizul de principiu al Consiliului a fost prima fila din dosarul de Mediu.

Urmatorul pas a fost realizarea unui Raport de evaluare a impactului asupra mediului cu privire la lucrarile de reabilitare a DJ 713, un raport incomplet si in graba. Dovada stau chiar datele inscrise in paginile raportului, unde se mentioneaza ca vremea alocata examinarilor vizuale a fost foarte scurta.

"Constatarile incluse in Raport sunt fundamentate pe conditiile observate in cadrul examinarilor vizuale desfasurate in cursul lunilor iulie 2008-septembrie 2008. Timpul scurt de elaborare a lucrarii nu permite analizarea detaliat a conditiilor pe amplasament, fiind binecunoscut faptul ca pentru analizarea conditiilor biologice si hidrologice sunt necesare analize sistematice, pe o perioada de cel putin un an", se mentioneaza in Raport.

Raportul privind studiul de evaluare a impactului asupra mediului a fost elaborat in anul 2008 de Adrian Gazdaru si SC ASA Environmental Services SRL, la solicitarea SC Expert Proiect 2002 SLR, proiectantul general al drumului.

Tot articolul, in Jurnalul National

Laura are un nou videoclip... CNSAS: Actorul Ion Besoiu a colaborat cu Securitatea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x