Antena Căutare

Sporurile acordate bugetarilor, calculate după noi reguli. Cum vor fi afectați românii 

Regulile privind calcularea sporurilor pentru condiții deosebite de muncă vor fi modificate, potrivit unei propuneri legislative pentru care Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului. 

Sporurile acordate bugetarilor, calculate după noi reguli. Cum vor fi afectați românii 
Sporurile acordate bugetarilor, calculate după noi reguli. Cum vor fi afectați românii

Conform avocatnet.ro, sporurile pentru condiții de muncă vor fi calculate în raport cu salatiul minim, nu în funcție de salariul de bază, așa cum se întâmpla în prezent.

Așadar, toate sporurile acordate bugetarilor, inclusiv salariaților din învățământ, din sistemul de sănătate, din domeniul culturii, din diplomație, justiție, apărare, poliție și funcționarilor publici vor fi calculate ținând cont de salariul minim brut pe țară garantat în plată. Astfel, sporurile pentru condițiile periculoase, vătămătoare sau grele de muncă vor reprezenta 25% din salariul minim din momentul respectiv.

După cum stabilește Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în prezent, sporul pentru bugetarii care lucrează în condiții deosebite de muncă poate fi „de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective”.

Așadar, după intrarea în vigoare a măsurilor cuprinse în acest proiect, pentru că nu se va mai calcula în funcție de salariul de bază al fiecărui bugetar, ci în funcție de salariu minim brut pe țară, sporul pentru munca în condiții deosebite va avea aceeași valoare pentru toți lucrătorii la stat.

Din ianuarie 2020, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se va majora de la 2.080 la 2.230 de lei.

Grevă spontană la regia de transport în comun din Constanţa. Şoferii au refuzat să iasă pe trasee în această dimineaţă... Oficial, 27 decembrie și 3 ianuarie, declarate zile libere de Guvern. Când vor fi recuperate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x