- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Astfel, CEDO a decis ca statul roman sa ii plateasca daune morale lui Gabriel Hulea, din Bacau. In 2001, barbatul lucra ca electrician in armata, cand s-a nascut copilul sau. Pentru ca sotia sa a fost nevoita sa se intoarca la munca dupa doar zece luni, Gabriel Hulea a cerut Ministerului Apararii Nationale concediu paternal, insa a fost refuzat in mai multe randuri. Legea nr.80/1995 prevedea ca doar "femeile, cadre militare in activitate, au dreptul la concediu de maternitate si la concediu pentru ingrijirea copilului, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale, pe baza dispozitiilor legale aplicabile pe plan national".
Gabriel Hulea s-a adresat instantei, insa sesizarea sa a fost respinsa. De aceea, barbatul s-a hotarat sa se adreseze CEDO. In plangerea sa, el a precizat ca acesta este un act de discriminare pe baza de sex.
Miercuri, CEDO a decis ca acest caz incalca articolul 14 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, care interzice discriminarea, dar si a articolului 8, care prevede respectul pentru viata privata si de familie.
Intre timp, Legea nr.80/1995 a fost modificata, astfel incat "cadrele militare in activitate, femei si barbati, au dreptul la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 7 ani, in conditiile prevazute de dispozitiile legale in vigoare".
Romanii lucreaza ca sa manance! Cosul zilnic este principala grija a cumparatorului roman... Claudiu Saftoiu: “A fost necesara desfiintarea TVR Cultural. Avea costuri de 650.000 de euro pe luna”...