Căutare Live

Problemă majoră! Studenții români care vor să studieze în Marea Britanie vor plăti sume colosale: 18.000 de lire sterline în funcție de domeniu

Brexitul afectează sudenții români! Marea Britanie va impune tuturor candidaților taxe pentru stdenți internațional, ceea ce înseamnă că sumele vor crește colosal de mult, atingând chiar 18.000 de lire, în funcție de domeniul de studiu.

Probelmă majoră! Studenții români care vor să studieze în Marea Britanie vor plăti sume colosale: 18.000 de lire sterline în funcție de domeniu

Studenţii internaţionali reprezintă o sursă importantă de venit pentru universităţile britanice. Aceştia plătesc adesea dublu - chiar mai mult, în cele mai prestigioase instituţii de învăţământ - faţă de 9.250 de lire sterline cât achită britanicii, o taxă valabilă până acum şi pentru studenţii din ţările UE

Taxele pot ajunge până la 18.000 de lire, în funcție de domeniul de studiu

Un fondator al unui program de finanțare de studii în străinătate, Alexandru Ghiță, face publice sumele pe care un student ar ajunge să le plătească pentru un master sau chiar anii de licență la o facultate din Marea Britanie: "De acum încolo, aceste taxe se pot duce la 12.000, 15.000, 18.000 de lire, în funcție de domeniul de studiu".

Însă, o rază de speranță vin din faptul că universitățile vor decide individual ce taxe vor aplica

Bogdan Ghiță, profesor universitar în Marea Britanie: "Universitățile vor decide individual ce taxe vor aplica, foarte posibil echivalentul celor internaționale, din afara UE. Cel mai mare impact îl vor avea împrumuturile de studii."

Ca urmare a ieşirii Regatului Unit din UE la sfârşitul lunii ianuarie, rezidenţii din UE, din alte ţări ale Spaţiului economic european şi Elveţia „nu vor mai fi eligibili” pentru condiţiile financiare acordate studenţilor britanici „pentru cursurile care încep în anul universitar 2021/2022”, a spus secretarul de stat pentru universităţi Michelle Donelan într-o declaraţie scrisă, în Camera Comunelor.

Schimbare în învățământ: Adio examene! Bacalaureatul și Evaluarea Națională se pot echivala cu mediile în stare de urgență sau de alertă

Ani de studenție plătiți din împrumuturi

Creditele i-au ajutat pe studenții români să își plătească anii de studenție în campusurile Marii Britanii, dacă taxele facultăților cresc, presiunea va fi uriașă pe împrumuturile pentru studii.

"Cu aceste credite susții niște oameni foarte buni să meargă la niște universități foarte bune care au o rată mare de succes din perspectiva angajabilității absolvenților lor", spune Alexandru Ghiță, fondator al unui program de finanțare de studii în străinătate.

România, locul cinci în UE cu cei mai mulți studenți internaționali

Potrvit UNESCO, România se siyuează pe locul 5 în clasamentul statelor UE cu cei mai mulți studenți internaționali, ajungând la aproximativ 35.000 de persoane care învață în străinătate.

Citește și
fundal albastru si chenare galbene in care sunt simbolurile zodiilor
Horoscop zilnic 3 decembrie 2021. Citește horoscopul zilei pentru fiecare zodie
Horoscop zilnic 3 decembrie 2021. Citește horoscopul zilei pentru fiecare zodie
zarug la asia express într-o ținută extravaganta cu galben și roșu
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Mai multe articole

Bogdan Ghiță, profesor universitar în Marea Britanie: "Toate informațiile sunt disponibile online, nu vor fi cursuri și nici laboratoare, vor fi mai degrabă un fel de seminarii în care studenții pot primi feedback pentru munca făcută".

Unele dintre cele mai dorite universități de top pentru studenții români, după cele din Marea Britanie, sunt cele din Olanda, Franţa, Danemarca şi Spania.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Varianta ca școlile să rămână închise în toamnă, luată în calcul de Guvern: "Vom asigura accesul la învăţământul on...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri