Problemă majoră! Studenții români care vor să studieze în Marea Britanie vor plăti sume colosale: 18.000 de lire sterline în funcție de domeniu

Brexitul afectează sudenții români! Marea Britanie va impune tuturor candidaților taxe pentru stdenți internațional, ceea ce înseamnă că sumele vor crește colosal de mult, atingând chiar 18.000 de lire, în funcție de domeniul de studiu.

Probelmă majoră! Studenții români care vor să studieze în Marea Britanie vor plăti sume colosale: 18.000 de lire sterline în funcție de domeniu

Studenţii internaţionali reprezintă o sursă importantă de venit pentru universităţile britanice. Aceştia plătesc adesea dublu - chiar mai mult, în cele mai prestigioase instituţii de învăţământ - faţă de 9.250 de lire sterline cât achită britanicii, o taxă valabilă până acum şi pentru studenţii din ţările UE

Taxele pot ajunge până la 18.000 de lire, în funcție de domeniul de studiu

Un fondator al unui program de finanțare de studii în străinătate, Alexandru Ghiță, face publice sumele pe care un student ar ajunge să le plătească pentru un master sau chiar anii de licență la o facultate din Marea Britanie: "De acum încolo, aceste taxe se pot duce la 12.000, 15.000, 18.000 de lire, în funcție de domeniul de studiu".

Însă, o rază de speranță vin din faptul că universitățile vor decide individual ce taxe vor aplica

Bogdan Ghiță, profesor universitar în Marea Britanie: "Universitățile vor decide individual ce taxe vor aplica, foarte posibil echivalentul celor internaționale, din afara UE. Cel mai mare impact îl vor avea împrumuturile de studii."

Ca urmare a ieşirii Regatului Unit din UE la sfârşitul lunii ianuarie, rezidenţii din UE, din alte ţări ale Spaţiului economic european şi Elveţia „nu vor mai fi eligibili” pentru condiţiile financiare acordate studenţilor britanici „pentru cursurile care încep în anul universitar 2021/2022”, a spus secretarul de stat pentru universităţi Michelle Donelan într-o declaraţie scrisă, în Camera Comunelor.

Schimbare în învățământ: Adio examene! Bacalaureatul și Evaluarea Națională se pot echivala cu mediile în stare de urgență sau de alertă

Ani de studenție plătiți din împrumuturi

Creditele i-au ajutat pe studenții români să își plătească anii de studenție în campusurile Marii Britanii, dacă taxele facultăților cresc, presiunea va fi uriașă pe împrumuturile pentru studii.

"Cu aceste credite susții niște oameni foarte buni să meargă la niște universități foarte bune care au o rată mare de succes din perspectiva angajabilității absolvenților lor", spune Alexandru Ghiță, fondator al unui program de finanțare de studii în străinătate.

România, locul cinci în UE cu cei mai mulți studenți internaționali

Potrvit UNESCO, România se siyuează pe locul 5 în clasamentul statelor UE cu cei mai mulți studenți internaționali, ajungând la aproximativ 35.000 de persoane care învață în străinătate.

Citește și
Cleopatra Stratan, imbracata intr-o rochie albă
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Zarug a răspuns întrebării „De spui mereu fă”. Iată care este explicația dată de concurentul de la Asia Express 2021
Zarug, motivul pentru care spune „fă”. Concurentul a explicat totul pe rețelele de socializare
Zarug, motivul pentru care spune „fă”. Concurentul a explicat totul pe rețelele de socializare
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Presupusa iubită a lui Laurențiu Reghecampf, prima declarație despre relația ei cu soțul Anamariei Prodan. Cum se înțeleg
Presupusa iubită a lui Laurențiu Reghecampf, prima declarație despre relația ei cu soțul Anamariei Prodan. Cum se înțeleg
Mai multe articole

Bogdan Ghiță, profesor universitar în Marea Britanie: "Toate informațiile sunt disponibile online, nu vor fi cursuri și nici laboratoare, vor fi mai degrabă un fel de seminarii în care studenții pot primi feedback pentru munca făcută".

Unele dintre cele mai dorite universități de top pentru studenții români, după cele din Marea Britanie, sunt cele din Olanda, Franţa, Danemarca şi Spania.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri