- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Potrivit lui Dumitru Coarnă, liderului Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, agentul care aplică amenda pentru nepurtarea măștii de protecție, în spațiile închise, poate aprecia care este cuantumul amenzii pe care o primește persoana, în funcție de comportamentul acesteia.
„El ce face ca să stabilească? Se uită la contravenient: e în vârstă, nu are antecedente, a avut un comportament corect, recunoaşte fapta. Când discut cu el aceste lucruri şi analizez, de ce să-i dau omului 2.500 lei, îi dau minimul, 500 lei”, a declarat Dumitru Coarnă, pentru Mediafax.
Amenda poate fi direct proporțională cu atitudinea contravenientului față de agenții de poliție
„Dacă omul vine şi spune: „Am greşit, nu mai fac, e pentru prima oară” înseamnă circumstanţe atenunate şi poliţistul poate să-mi aplice chiar avertisment. Atenţie mare, poliţistul poate să aplice şi avertisment conform OG 2/2001”, a mai explicat Coarnă.
Trebuie menţionat că în 15 zile de la comunicarea procesului verbal corespunzător se poate plăti jumătate din amendă.
Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în spațiile închise, mijloacele de transport în comun și la metrou, începând cu data de 15 mai, atunci când România a intrat în starea de alertă. Durata acesteia este de 30 de zile și cu posibilitate de prelungire pentru încă 30.
Ministrul Sănătății, anunț important! "Deja ne gândim la vacanțe!" Când se deschid plajele și terasele în cazu... Unde se poate circula fără declarație pe propria răspundere? Vezi AICI zonele metropolitane...