Sume colosale pentru românii care refuză să poarte mască în spațiile închise! Amenda poate fi direct proporțională cu atitudinea contravenientului față de agenții de poliție

Nu e de glumă! Polițiștii sunt puți pe dat amenzi celor care nu respectă legea purtării măștilor în spațiile închise! Mai mult, dacă atitudinea celui prins în fapt este una sfiătoare la adresa omului legii, acesta va încasa valoarea maximă! „Dacă omul vine şi spune: „Am greşit, nu mai fac, e pentru prima oară” înseamnă circumstanţe atenunate"

Sume colosale pentru românii care refuză să poarte mască în spațiile închise! Amenda poate fi direct proporțională cu atitudinea contravenientului față de agenții de poliție.

Potrivit lui Dumitru Coarnă, liderului Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, agentul care aplică amenda pentru nepurtarea măștii de protecție, în spațiile închise, poate aprecia care este cuantumul amenzii pe care o primește persoana, în funcție de comportamentul acesteia.

„El ce face ca să stabilească? Se uită la contravenient: e în vârstă, nu are antecedente, a avut un comportament corect, recunoaşte fapta. Când discut cu el aceste lucruri şi analizez, de ce să-i dau omului 2.500 lei, îi dau minimul, 500 lei”, a declarat Dumitru Coarnă, pentru Mediafax.

Câți bani riști să scoți din buzunar dacă dai petrecere la tine acasă. Ce amenzi pot primi românii care încalcă restricțiile

Amenda poate fi direct proporțională cu atitudinea contravenientului față de agenții de poliție

Ministrul Sănătății, anunț important! "Deja ne gândim la vacanțe!" Când se deschid plajele și terasele în cazul unui scenariu bun

„Dacă omul vine şi spune: „Am greşit, nu mai fac, e pentru prima oară” înseamnă circumstanţe atenunate şi poliţistul poate să-mi aplice chiar avertisment. Atenţie mare, poliţistul poate să aplice şi avertisment conform OG 2/2001”, a mai explicat Coarnă.

Tu știai asta? De ce se ia temperatura la intrarea în magazine. Nelu Tătaru vine cu răspunsul: "Este un moment în care noi trebuie să gestionăm un minim triaj epidemiologic"

Trebuie menţionat că în 15 zile de la comunicarea procesului verbal corespunzător se poate plăti jumătate din amendă.

Ce se întâmplă cu elevii de bacalaureat în perioada următoare? Nu vor participa la cursurile de pregătire, în şcoli

Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în spațiile închise, mijloacele de transport în comun și la metrou, începând cu data de 15 mai, atunci când România a intrat în starea de alertă. Durata acesteia este de 30 de zile și cu posibilitate de prelungire pentru încă 30.

Ultimele știri