Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București are înscrierile online în perioada 6-11 iulie 2018, iar înscrierile candidaților la facultate este în perioada 6-12 iulie 2018.
Pentru învățământul cu frecvență, sesiunea iulie 2018, FMI dispune de următorul număr de locuri:
Domeniul de licenţă: Matematică (Programele de studii: Matematică, Matematică–Informatică, Matematici aplicate)
• Locuri subvenționate de la buget: 132
• Locuri în regim cu taxă: 68
• Locuri pentru românii de pretutindeni: 1
• Locuri pentru cetățeni străini (alții decât români de pretutindeni și cetățeni UE): 3
Domeniul de licenţă: Informatică (Programul de studii: Informatică)
• Locuri subvenționate de la buget: 215
• Locuri în regim cu taxă: 79
• Locuri pentru românii de pretutindeni: 3
• Locuri pentru cetățeni străini (alții decât români de pretutindeni și cetățeni UE): 3 â
Domeniul de licenţă: Calculatoare și tehnologia informației (Programul de studii: Tehnologia informației)
• Locuri subvenționate de la buget: 75
• Locuri în regim cu taxă: 25 Locuri subvenționate pentru candidați care au absolvit un liceu din mediul rural: 15
• Locuri subvenționate pentru cețățeni de etnie rromă: 2
Învățământ la distanță (ID) Domeniul de licenţă:
Informatică (Programul de studii: Informatică) • Locuri în regim cu taxă: 75
Specializările și probele de concurs
Matematică (IF) Proba de concurs este o probă scrisă, cu redactarea soluțiilor și durata de 3 ore. Se propun patru subiecte, câte unul din următoarele discipline studiate în liceu: algebră, analiză matematică, geometrie și trigonometrie, informatică. Candidații tratează, la alegere, două dintre cele patru subiecte propuse.
Informatică (IF) Proba de concurs este o probă scrisă, cu redactarea soluțiilor și durata de 3 ore. Se propun patru subiecte, câte unul din următoarele discipline studiate în liceu: algebră, analiză matematică, geometrie și trigonometrie, informatică. Candidații tratează, în mod obligatoriu, subiectul de informatică și, la alegere, unul dintre celelalte trei subiecte propuse.
Calculatoare și tehnologia informației (IF) Proba de concurs este o probă scrisă, de tip grilă, cu durata de 3 ore. Se propun trei subiecte, câte unul din următoarele discipline studiate în liceu: matematică, informatică, fizică. Fiecare subiect conține câte 15 exerciții de tip grilă, cu câte 4 variante de răspuns. Subiectul de matematică este compus din câte 5 exerciții de algebră, analiză matematică, respectiv geometrie și trigonometrie. Subiectul de fizică este compus din câte 5 exerciții de mecanică, termodinamică, respectiv curent continuu. Candidații tratează, în mod obligatoriu, subiectul de matematică și, la alegere, unul dintre celelalte două subiecte propuse, informatică sau fizică.
Informatică (ID) Proba de concurs este o probă orală, de tip interviu, pe baza scrisorii de intenție depuse de candidat la înscriere. Scrisoarea de intenție constă din cca. 70 linii (adică cca. 1½ pagini) și are rolul de a indica membrilor comisiei de examinare motivele pentru care candidatul dorește și este capabil să urmeze cursurile programului de licență pentru care s-a înscris
Celendarul probelor de admitere
Pentru afla de ce acte ai nevoie pentru înscriere dă clic AICI.
Sursă: fmi.unibuc.ro
Admitere facultate 2018. Tot ce trebuie să știi despre admiterea la UMF „Carol Davila” din București... UPATE: Rezultate Loto 6 din 49, Loto 5 din 40, Joker și Noroc. Numere câștigătoare 8 iulie 2018...